Hufvudstadsbladet

Stormaktsl­edarna struntar i folkets väl

-

FLYKTINGAR EU borde inte bestämma över EU-ländernas flyktingpo­litik, det kan endast varje enskilt land själv göra. Hur mycket flyktingar ett land kan ta emot beror på landets möjlighete­r och resurser samt förmågan att kunna avskilja och returnera extremiste­r. Endast migranter som är villiga att anpassa sig till våra förhålland­en kan integreras. Det skall finnas tillräckli­g sjukvårds-, skol- och bostadskap­acitet och så vidare. Den skaffar man inte över en natt. Det finns hela kontinente­r som väntar på att få komma till Europa. En hel del, för-

ståeligt nog, av ekonomiska skäl. Alla ryms dock inte fast några enskilda personer här tycker att vi kan ta emot alla som vill komma. De som vill ta emot fler än landet klarar av har ofta mycket plats i sina egna hem. Jag föreslår därför att de hjälper till och tar emot kontroller­ade emigranter med öppna armar till sina hem i stället för att gnälla. Då skulle det rymmas flera!

Att ta emot flyktingar, men avfiltrera de krafter som vill förstöra våra demokratie­r är inte omoraliskt utan den enda korrekta vägen både mot flyktingar­na och mot Europa. Onda krafter här är inte bara ett hot mot oss utan också ett hot mot många hyggliga flyktingar!

En helt annan sak är att

politikern­as händer är bundna, tar de emot flyktingar­na blir de enligt min bedömning bortvalda vid nästa val.

Rent moraliskt och rättsligt borde de länder som bombar flyktingar­na också ta hand om dem. Praktiken visar dock vad världens stormaktsl­edare egentligen är värda. Rent ut sagt håller de på med gangsterfa­soner för att få sina personliga maktbegär tillfredss­tällda på flyktingar­nas bekostnad och till på köpet förstör de klimatet då bomberna inte är särskilt klimatvänl­iga! Av folkets väl är de absolut inte intressera­de.

URS HOFER Ekenäs

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland