Hufvudstadsbladet

Understöd din förening

- FILIP SAXéN

Om du har köpt biljett till ett evenemang som ställs in hjälper du arrangören bäst genom att inte kräva pengarna tillbaka för den inställda matchen, tävlingen eller evenemange­t.

utan livskrafti­ga föreningar dör idrotten. Genom att inte kräva tillbaka pengar för inställda evenemang kan du hjälpa till att rädda idrotten.

Det nya coronaviru­set kan vara dödsstöten för många föreningar, klubbar och evenemang. Då matcher, tävlingar och mästerskap ställs in kan arrangörer­na i många fall stå inför en situation där budgeterad­e intäkter faller bort medan en del utgifter består. Det kan i värsta fall resultera i att föreningar och arrangörso­rganisatio­ner går i konkurs och verksamhet­en upphör.

Det finns ett enkelt sätt för supportrar och idrottsvän­ner att visa sin uppskattni­ng och sitt stöd för sina favoritlag eller sitt favoriteve­nemang.

Om du har köpt biljett till ett evenemang som ställs in hjälper du arrangören bäst genom att inte kräva pengarna tillbaka för den inställda matchen, tävlingen eller evenemange­t.

Om pengarna kan stanna i föreningen eller hos arrangören finns det en större chans att de kan arrangera motsvarand­e evenemang i framtiden och du kan få fortsätta njuta av deras verksamhet.

En liten ekonomisk förlust för individen kan vara det som krävs för att föreningen­s verksamhet ska kunna fortsätta.

Ett annat alternativ är att understöda föreningen ekonomiskt genom att donera pengar.

Jag uppmanar därför alla föreningar i Finland att se till att det går att köpa biljetter till verksamhet som står stilla. Och jag uppmanar alla sportentus­iaster att öppna plånboken och stödja verksamhet­en med en liten peng. Utan föreningar­na dör idrotten. Din insats kan vara avgörande.

 ?? Foto: KSF Media arKiv ?? Handbollen­s Sjundeå Cup hör till ett av evenemange­n som drabbas av det nya coronaviru­set.
Foto: KSF Media arKiv Handbollen­s Sjundeå Cup hör till ett av evenemange­n som drabbas av det nya coronaviru­set.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland