Hufvudstadsbladet

Kom på skam

- JENNY BäCK

Passar vissa

Att ta emot och lämna in uppgifter digitalt är ingenting nytt för eleverna i Lyceiparke­ns skola.

– Men just i svenska och litteratur som är mitt ämne är en utmaning kanske att den muntliga kommunikat­ionen och arbetet i grupp faller bort, åtminstone tills vidare. Å andra sidan märker man att det med distansupp­gifter i viss mån är lite andra elever som får komma till sin rätt, de som kanske klarar sig bäst då de skriver. I klassrumme­t är det ofta de extroverta som tar mest plats.

De flesta jobbar bäst i en lugn och trygg miljö, och för en del kan det kännas bättre att få jobba hemma. Det kan också gå åt en hel del energi till att imponera på kompisen, till att inte sticka ut eller till att iaktta omgivninge­n.

– Skolan som miljö passar vissa, medan det kan passa andra bättre att jobba hemma.

Då undantagsf­örhållande­na är över och närundervi­sningen tar vid igen kommer man säkert att behålla något av det man nu inför, tror Falk.

– Då det här är över blir det intressant att se vilka saker som fungerar och vilka som inte gör det, och vilka delar vi kanske vill behålla. Jag hoppas att man nu i hemmen vågar tro på att det här ordnar sig, och på att skolan kan hitta sätt att stödja också dem som nu har det jobbigt hemma.

Jag hoppas att man nu i hemmen vågar tro på att det här ordnar sig, och på att skolan kan hitta sätt att stödja också dem som nu har det jobbigt hemma. Mia Falk lärare, som i likhet med många andra den här dagen jobbade hemma vid köksbordet.

 ?? FoTo: PrivAT ??
FoTo: PrivAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland