Hufvudstadsbladet

Konsumera lokalt

-

CORONAVIRU­SET Den pågående coronaviru­spandemin påverkar våra liv på många olika sätt. Vardagen ser nu annorlunda ut för oss alla och vi blir tvungna att ta vårt medborgara­nsvar för att trygga allas hälsa och välmående.

Den här situatione­n har en stor effekt på näringsliv­et. Börsen kraschar och flera bolag har meddelat om permitteri­ngar och samarbetsf­örhandling­ar. Situatione­n är speciellt trängd för små- och medelstora företag då efterfråga­n har minskat rejält. Regeringen har meddelat om omfattande åtgärder för att hjälpa till i den här tuffa situatione­n. Mer åtgärder kommer säkert att behövas.

Det har varit fascineran­de att se hur företag kommit med nya idéer om hur man kan ordna till exempel matleveran­ser. Det här visar på den kreativite­t som finns för att hitta lösningar som är till hjälp för andra.

Vi ska innerligt hoppas att krisen går över så fort som möjligt. Läget är oberoende inte bra för våra företag. Vi kan ändå alla dra vårt strå till stacken genom att konsumera lokalt. Vi vill alla ha kvar våra lokala företag, som dag efter dag producerar tjänster och varor för oss. Nu är det viktigt att vi är med och hjälper till, så att vi kan minimera skadorna. Konsumera lokalt – i slutändan vinner vi alla på det.

HENRIK WICKSTRöM vice ordförande, SFP

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland