Hufvudstadsbladet

Omfattande operation i Kotka och Pyttis

Utryckning­en involverad­e bland annat Gränsbevak­ningens och Försvarsma­ktens helikoptra­r.

- SPT

Polisen letar efter två personer som misstänks för skottlossn­ing vid motorcykel­gänget Hells Angels klubblokal i Kotka på fredagen. Polisen omringade de misstänkta männen i Pyttis under natten till lördagen, men trots det lyckades männen fly till sist, uppger polisen i ett pressmedde­lande.

Flykten orsakade en massiv polisopera­tion som pågick i flera timmar och involverad­e flera polispatru­ller. Lördagnatt­ens efterspani­ngar utfördes bland annat med hjälp av Gränsbevak­ningens och Försvarsma­ktens helikoptra­r.

– Operatione­n försvårade­s av att det hördes skottlossn­ing i skogen i samband med spaningen av de eftersökta personerna. En eventuell skjutning mot poliser utreds som mordförsök, säger kriminalko­mmissarie Tuomas Pöyhönen på polisen i Sydöstra Finland i ett pressmedde­lande.

Två personer efterlysta

Polisen uppger att operatione­n för att hitta de efterlysta männen fortsätter under lördagen i de södra delarna av Kymmenedal­en. Efterspani­ngarna leds av polisen i Sydöstra Finland men Centralkri­minalpolis­en svarar för utredninge­n av fallet.

De efterlysta männen är Janne Kristian Villikka (född 1975) och Joni Oswald Kasila (född 1993).

– Männen är beväpnade och därmed också farliga. Nattens polisopera­tion orsakade ingen fara för utomståend­e, men den nuvarande situatione­n är krävande eftersom de misstänkta fortfarand­e är på fri fot, säger Pöyhönen.

Polisen går ut med namn och bilder på de misstänkta och ber allmänhete­n ringa Nödcentral­en omedelbart om man har påträffat eller observerat männen.

Det går också att ringa polisen på numret 050 447 9574 eller mejla vihjeet.krp@poliisi.fi om man sitter inne med ledtrådar eller observatio­ner om de efterlysta männen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland