Hufvudstadsbladet

Kihlstedt klar för svenska ligan

Oscar Kihlstedt lämnar BK-46 och FM-ligan i handboll. Ny klubbadres­s blir HK Varberg som spelar i den högsta serien i Sverige. – Jag vill ännu satsa på min handbollsk­arriär och det kändes som om det var rätt tid att ta det här steget nu, säger han.

- THOMAS SUNDSTRöM

HK Varberg fortsätter i handbollsl­igan trots att man låg på nedflyttni­ngsplats när serien avbröts på grund av coronaviru­set. Laget hade dock inför den inställda sista omgången hade chans att lämna den platsen och därför beslöts det att laget får fortsätta i högsta serien.

På måndagen meddelade föreningen att Oscar Kihlstedt, 28 år, är klar för laget. Han har skrivit på ett kontrakt över två säsonger.

– Jag har redan tidigare sagt att familjen och jag gärna skulle ännu åka ut på ett nytt handbollsä­ventyr om det dyker upp något lämpligt. Nu kom det en bra chans, sade Oscar Kihlstedt på måndagen.

Också från förningens sida är man nöjd.

– Oscar har imponerat på oss med sin attityd och vinnarinst­ällning. Åldersmäss­igt passar han bra in i truppen och vi ser fram emot att han och hans familj flyttar till Varberg, säger elitansvar­ige Kent Carlsson på Varbergs hemsida.

För Osvar Kihlstedt är nu andra gången han spelar utomlands. Han hade också en lyckad sejour i norska Stord 2010–2015. Nu kommer han till Varberg som den här säsongen för första gången spelade i handbollsl­igan i Sverige.

– Målsättnin­gen är att laget skall etablera sig där och jag hoppas jag kan bidra. Det var också från föreningen­s sida förslaget om ett tvåårskont­rakt kom, säger Kihlstedt som formellt inleder arbetet den 1 augusti.

– Men vi kommer nog att flytta dit tidigare. Samtidigt beror förstås allt lite på coronaviru­set,

Men det betyder också att Kihlstedt som spelat 54 landskampe­r lämnar BK-46. Det gör han med ett visst vemod.

– Vi hade något bra på gång här och vi vann ju också cupen vilket var en fin sak. Så visst är det litet sorgligt. Men samtidigt känns det som om jag kan det här och jag vad jag hade kunnat vänta mig om jag skulle ha blivit kvar i Karis. Jag skulle nog ha grämt mig i framtiden om jag inte tagit den här chansen när den dök upp, säger Oscar Kihlstedt.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRöM ?? Byte. Oscar Kihlstedt flyttar till Sverige.
FOTO: THOMAS SUNDSTRöM Byte. Oscar Kihlstedt flyttar till Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland