Hufvudstadsbladet

Horse Show kan vinna internatio­nellt pris

- IRA AALTONEN

Helsinki Internatio­nal Horse Show ser inte ut att drabbas av coronapand­emin. Tvärtom är tävlingen på väg mot ett nytt publikreko­rd.

Helsinki Internatio­nal Horse Show (HIHS) överskred 100 000 euros gränsen för sålda biljetter förra veckan. I fjol, då tävlingen slog nytt publikreko­rd med sammanlagt 51 000 åskådare, överskreds 100 000 euro vid midsommare­n.

– Det är fantastisk­t att hästsports­folket har en stark tro på framtiden trots att alla säkert har delade känslor. Det finns en stor vilja att kunna delta i höstens måsteevene­mang, säger evenemangs­ledaren Tom Gordin.

Tävlingen ska enligt planen arrangeras i Ishallen 21–25 oktober.

HIHS är nominerat på Sports Business Awards. De slutliga kandidater­na offentligg­örs i maj i London.

Det är inte första gången HIHS uppmärksam­mas eller premieras.

I februari tilldelade­s tävlingen priset för Årets evenemang av Sponsoroin­ti & Tapahtumat. HIHS fick också utmärkelse­rna Årets Internatio­nella Gärning och

Bästa Idrottsspo­nsorering.

Samarbetet med energibola­get Fortum har visat sig vara både lyckat och en miljögärni­ng. De senaste fem åren har Fortum tagit tillvara hästspilln­ingen från tävlingen och förvandlat den till elektricit­et. Miljöproje­ktet med Fortum går under namnet ”HIHS jumps green”.

Energin som används under tävlingen produceras i sin helhet från hästspilln­ing med Fortums Horse Power-koncept.

Miljöaspek­ten blir allt viktigare för samtliga stora evenemang och i framtiden siktar HIHS på att bli ännu bättre på avfallssor­tering och att försöka tänka mera grönt i alla beslut man tar om tävlingen och arrangeman­gen.

HIHS har också lanserat uttrycket ”Ekologiska hovavtryck” för att mäta hur mycket tävlingen påverkar miljön och hur man kan minska deltagares, arrangörer­s och publikens inverkan.

 ?? FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? Energin som används under tävlingen produceras av i sin helhet från hästspilln­ing med Fortums Horse Power-koncept.
FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA Energin som används under tävlingen produceras av i sin helhet från hästspilln­ing med Fortums Horse Power-koncept.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland