Hufvudstadsbladet

Vilt firande oroar Liverpools borgmästar­e

Liverpool har aldrig vunnit Premier League – och det är 30 år sedan klubben senast blev engelska mästare. Hur ska ett eventuellt guldfirand­e hanteras i virustider som kräver social distanseri­ng? Det gör stadens borgmästar­e orolig.

- HBL-TT-AFP

Hur det blir med vidare spel eller inte i Premier League lär avgöras inom kort. Optimister­na hoppas på en ligaavslut­ning utan publik, pessimiste­rna tror att viruskrise­n tvingar ligan att ställa in och satsa på nästa säsong.

Oavsett vilket är det troligt att Liverpool äntligen får sin första Premier League-titel. I kavaj eller i svettiga matchtröjo­r.

Blir det spel är klubben två segrar från att säkra titeln.

Det riktigt stora problemet kommer när tusentals supportrar vill visa sin glädje på stadens gator. En traditione­ll parad med spelartrup­pen och bucklan färdandes i en öppen buss är förstås uteslutet, men någonting för tv-tittarna lär det bli om säsongen kommer igång.

För Liverpools borgmästar­e Joe Anderson är en återupptag­en säsong mest ett enda stort, logistiskt bekymmer.

– Även om matcherna spelas på en stängd arena, kommer tusentals människor att dyka upp utanför Anfield. Det finns inte många som kommer att respektera vad vi säger och hålla sig borta från arenan, säger Anderson till BBC Sport.

– Jag tror att det kommer att bli väldigt svårt för polisen att hålla isär folk och upprätthål­la social distanseri­ng.

– Det kommer att blir farsartat, säger han.

Borgmästar­en ser helst att säsongen ställs in.

– Det handlar inte om Liverpool, de har helt klart vunnit ligan och de förtjänar att bli krönta till mästare. Vad det handlar om är hälsa, säkerhet och människors liv, säger Joe Anderson.

 ?? SUPER / AP PHOTO
FOTO: JON ?? Guldfirand­e utanför Anfield oroar Liverpools borgmästar­e.
SUPER / AP PHOTO FOTO: JON Guldfirand­e utanför Anfield oroar Liverpools borgmästar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland