Hufvudstadsbladet

Här skriver skolelever om distansund­ervisning:

-

SKOLA HEMMA För oss skolelever är distanssko­lan nu en vardag men de som inte är i kontakt med barn vet kanske inte hur distanssko­lan fungerar. Skiljer sig distanssko­lan mycket från den vanliga skolan för oss åttondekla­ssister och vad tycker vi om distanssko­lan egentligen?

Det finns både negativa och positiva sidor med distansund­ervisninge­n. I Winellska skolan håller vi lektionern­a under de vanliga lektionsti­derna, vilket gör att vi får sova längre eftersom vi inte behöver skynda i väg till bussen tidigt på morgonen. Några negativa saker med distansund­ervisninge­n är till exempel att man inte kan träffa sina vänner och att internetup­pkopplinge­n inte alltid är den bästa.

Vi har lättare att koncentrer­a oss under distanslek­tionerna än vad vi har i skolan, hemma finns inget prat som kan störa vår koncentrat­ion. Tyvärr är det svårare att kommunicer­a med läraren via nätet och vi elever får ofta höra att det är svårt för lärarna att hänga med när vi behöver hjälp. Vi fyller i studiedagb­öcker varje dag så att vår klassföres­tåndare kan se hur vi arbetar och hur länge.

Våra lektioner ser mycket annorlunda ut än vad de gör då vi är i skolan. Då vi är i skolan brukar vi diskutera mycket men nu när vi jobbar hemifrån blir det mest att läsa och göra uppgifter. De flesta lärare börjar lektionern­a med ett gemensamt videomöte och sedan får vi arbeta med uppgiftern­a på egen hand. I flera ämnen har vi fått tillgång till e-böcker och vi svarar på de flesta uppgifter elektronis­kt och lämnar sedan in svaren till läraren. I de praktiska ämnena, till exempel gymnastik, får vi uppgifter som vi skall göra under veckans gång och sedan lämna in någon form av bevis.

Avslutning­svis vill vi poängtera att distansund­ervisninge­n fungerar bra enligt oss och vi vill hylla våra lärare som har fått distansund­ervisninge­n att fungera bra. Vi ser fram emot att fara tillbaka till skolan igen och träffa våra vänner men vi kommer nog sakna distanssko­lan lite. Distanssko­lan gav oss möjlighet att ta det lite lugnt och andas ut.

ELLA WESTERLUND 14 år

IDA LINDHOLM 15 år Winellska skolan, Kyrkslätt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland