Hufvudstadsbladet

ANDRAS RÖSTER

-

Den största delen av grundskole­eleverna får säkert snabbt fast den skoltid de förlorade under coronavåre­n. Om skolorna stängs på nytt på hösten kan situatione­n vara en annan.

Iltalehti

Perttu Kauppinen efterlyser en utredning över vilka elever som eventuellt behöver tilläggsun­dervisning och stöd efter vårens distansund­ervisning, men påminner att alla inlärnings­skillnader inte beror på eleverna. Hur lärarna lyckades måste också undersökas.

Om Ryssland skulle vara en demokrati skulle respirator­skandalen redan ha Kremls maktstrukt­urer i gungning. Så här rätlinjigt går det dock inte till i Ryssland.

Ilta-Sanomat

om att coronakaos­et i Ryssland är större än vad man någonsin kan ana i Finland, bland annat efter att två respirator­er fattat eld och skördat coronapati­enters liv i S:t Petersburg och i Moskva.

I huvuddelen av alla familjer med en enda försörjare är denna försörjare en kvinna. I åldersgrup­pen 25 till 34 år lever 125 kvinnor mot 100 män i extrem fattigdom.

Vasabladet

Viveca Dahl om att fler män än kvinnor tycks dö av covid-19, men att pandemin i övrigt – ekonomiskt bland annat – drabbar kvinnor och flickor hårdare enligt en rapport som FN:s kvinnoorga­nisation UN Women sammanstäl­lt.

Ju fler som har milda eller inga symptom, desto bättre för vår strategi. Dödsfallen är då toppen av ett stort isberg, och detta isberg växer till sig och blir vår flockimmun­itet. Då betyder varje dödsfall, i en morbid uträkning, att mångfalt fler skonas. Men tänk om viruset är mer som frigolit, och flyter runt i befolkning­en utan att vi för den skull närmar oss en flockimmun­itet särskilt snabbt? I så fall måste många, många fler dö för att vi ska nå flockimmun­itet. Det vore förödande.

Svenska Dagbladet

Ivar Arpi om coronapand­emin i Sverige.

 ?? FOTO: MOSTPHOTO ??
FOTO: MOSTPHOTO

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland