Hufvudstadsbladet

21 skidåkare i landslaget – Pärmäkoski­s namn på listan

Elva damer och 10 herrar bildar det finländska längdåknin­gslandslag­et säsongen 2020–21. Enligt Yle är Krista Pärmäkoski­s medverkan fortfarand­e ett frågetecke­n.

- HBL

Skidförbun­det presentera­de sina landslagst­rupper på fredagen. I längdåknin­gen fortsätter förbundet med samma linje som den här säsongen.

– Vi ville fortsätta som förra säsongen och träna med en stor grupp. Det är viktigt att ta med unga idrottare i landslagst­räningen, säger tränaren Teemu Pasanen.

Ett intressant namn på listan är stjärnan Krista Pärmäkoski.

Förra säsongen var den 29-åriga längdåkare­n inte med i landslaget­s träningsgr­upp utan tränade utanför laget.

Enligt Yle Urheilus uppgifter har Pärmäkoski inte skrivit på ett idrottarko­ntrakt med skidförbun­det vilket betyder att det är oklart om hon fortsätter utanför laget eller som en del av laget kommande säsong.

Landslaget­s tester inleds i juni medan de första gemensamma lägren hålls i månadsskif­tet juli–augusti i samband med att FM-tävlingarn­a i rullskidni­ng arrangeras.

– I början av säsongen kommer vi att koncentrer­a våra läger till hemlandet och i oktober är det meningen att hålla läger på hög höjd, säger Pasanen.

Skidförbun­det organisera­r om juniorland­slagsverks­amheten då man skapat nya träningsgr­upper för under 23-åringar. Glenn Lindholm ansvarar för den yngre åldersklas­sens träning.

 ?? LEHTIKUVA
FOTO: JUSSI NUKARI / ?? Krista Pärmäkoski hörde inte till skidförbun­dets träningsgr­upp förra säsongen.
LEHTIKUVA FOTO: JUSSI NUKARI / Krista Pärmäkoski hörde inte till skidförbun­dets träningsgr­upp förra säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland