Hufvudstadsbladet

Bendtner spelade bort 7 miljoner euro på poker

Den danske fotbollsst­järnan Nicklas Bendtner berättar att han har spelat bort 7 miljoner euro på poker. – Jag har förlorat riktigt, riktigt mycket pengar. Helt orealistis­kt mycket pengar, säger han.

- HBL-TT

I tv-serien Bendtner och Philine medverkar Bendtner med sin flickvän, fotomodell­en Philine Roepstorff­s. Där berättar han om att han satsat stora summor på poker.

– Det är svårt att veta hur mycket, men omkring 50 miljoner kronor (motsvarand­e cirka 7 miljoner euro). Både på spel och på uteliv, säger han enligt tidningen BT.

Den nu 32-årige klubblöse fotbollssp­elaren berättar i tv-programmet att han spelat poker sedan han var 19 år och att han spelat mot profession­ella pokerspela­re.

– Jag vill inte säga att jag har spelproble­m. Jag har alltid kunnat sköta det. En kväll i London spelade jag riktigt högt och det hade kunnat sluta

Nicklas Bendtner under en träning

■ med FC Köpenhamn i höstas. FOTO: NIELS CHRISTIAN VILMANN/TT-RITZAU SCANPIX VIA AP/ARKIVBILD riktigt illa. Den kvällen bestämde jag mig för att sluta satsa högt. Nu spelar jag för mycket mindre insatser och bara för skojs skull.

Anfallaren Bendtner tillhörde Arsenal i nio säsonger och har spelat för flera klubbar i England, samt i Tyskland och Norge. I höstas spelade han sex matcher för FC Köpenhamn.

Bendtner har spelat 81 landskampe­r för Danmark och gjort 30 mål.

Under sin karriär har han varit lika omtalad för sina prestation­er på planen som utanför. 2018 dömdes Bendtner exempelvis till att bära fotboja i 50 dagar efter en misshandel av en taxichauff­ör i Köpenhamn.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland