Hufvudstadsbladet

Prostatan förändras med åldern Vad är prostatan? De flesta medelålder­s män märker av sin prostata först när de börjar uppleva förändring­ar i urineringe­n.

-

Prostatan har formen av en kiwifrukt. Den sitter nedanför urinblåsan i nedre delen av bäckenet hos pojkar och män. Vanligen märker man prostatan först under senare delen av livet. Prostatan, som också kallas blåshalskö­rteln, är en accessoris­k könskörtel. Den växer långsamt med åldern. I praktiken har alla män en större prostata när de är 65 år än de hade när de var 25. Det är vanligt, och ofta också ofarligt, att man märker förändring­ar i urineringe­n.* Så här upprätthål­ler du din prostata Prostabona är en naturprodu­kt för dig som vill upprätthål­la en normal prostatafu­nktion. Tablettern­a innehåller linfröextr­akt, vilket kan främja prostatahä­lsan hos äldre män. Zink upprätthål­ler en normal testostero­nnivå i kroppen, medan selen och vitamin E skyddar cellerna från oxidativ stress. Selen bidrar också till en normal produktion av sädescelle­r. Zink främjar normal fertilitet.

 ??  ??
 ??  ?? *Urinerings­besvär kan även vara en följd av sjukdom. Om dina problem är allvarliga eller om de förvärras, rekommende­rar vi att du söker läkarhjälp.
*Urinerings­besvär kan även vara en följd av sjukdom. Om dina problem är allvarliga eller om de förvärras, rekommende­rar vi att du söker läkarhjälp.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland