Hufvudstadsbladet

Hradecky mot Moisander i kväll

Lukas Hradecky är ute efter världsstjä­rnan Manuel Neuers skalp i målvaktsst­atistiken medan hans Bayern Leverkusen jagar en plats i Champions League. I kväll fortsätter jakten i ett finnmöte mot Niklas Moisanders Werder Bremen.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@ksfmedia.fi

Omstarten i Bundesliga har skett men ännu har inga finländare varit i hetluften. Men i omgångens avslutande match blir det dubbelt blåvitt då Lukas Hradeckys Bayern Leverkusen fortsätter sin jakt på en Champions League-plats mot kapten Niklas Moisanders Werder Bremen.

Leverkusen var i god form då coronaviru­set stoppade fotbollen: bara ett poängtapp (oavgjort mot ligafyran RB Leipzig) på de fem senaste matcherna. Finländare­n var också på hugget och har bara plockat en boll ur nätmaskorn­a i de tre sista dusterna.

– Man känner att alla är ivriga. Vi ligger bra till i tabellen och vill ta med oss formen till resten av säsongen, säger Hradecky på klubbens hemsida.

Leverkusen är femma i serietabel­len och kommer med stor sannolikhe­t att spela Europafotb­oll också nästa säsong. De fyra bästa i Bundesliga

avancerar direkt till gruppspele­t i Champions League. Ett självklart mål för klubben som just nu har fyra poäng upp till RB Leipzig. En seger över nästjumbon Werder Bremen skulle därför vara nödvändig.

Matchen spelas på Weserstadi­on vars kapacitet är lite på 42 000 åskådare. I kväll är siffran som bekant noll.

– Förstås skulle vi föredra att spela inför fans. Men det kan vara en liten fördel för oss då Bremen inte får spela framför fullsatta hemmaläkta­re, säger Hradecky i intervjun.

Succésäson­g för Hradecky

Landslagsm­ålvaktens säsong har varit en succé. På 25 ligamatche­r har Hradecky endast släppt in 30 bollar och hållit nollan åtta gånger. Han är delad trea i hållna nollor bakom Bayern Münchens Manuel Neuer och Dortmunds Roman Bürki.

Moisanders säsong har däremot varit motig. Werder Bremen ligger nedanför nedflyttni­ngssträcke­t och har fem poäng upp till Fortuna Düsseldorf som ligger på ligakvalpl­atsen. Dessutom missade den 34-åriga lagkaptene­n största delen av säsongens första halva på grund av skada.

Bremen har endast vunnit en ligamatch i år – då med Moisander som hjälte. Mittbacken nickade in matchens enda mål, men fullträffe­n bokfördes som självmål.

Förstås skulle vi föredra att spela inför fans. Men det kan vara en liten fördel för oss då Bremen inte får spela framför fullsatta hemmaläkta­re. Lukas Hradecky

 ?? FOTO: PATRIK STOLLARZ/LEHTIKUVA-AFP ?? ... medan Niklas Moisander och Werder Bremen har haft det riktigt svårt.
FOTO: PATRIK STOLLARZ/LEHTIKUVA-AFP ... medan Niklas Moisander och Werder Bremen har haft det riktigt svårt.
 ?? FOTO: INA FASSBENDER/LEHTIKUVA-AFP ?? Lukas Hradeckys säsong med Bayern Leverkusen har varit en succé...
FOTO: INA FASSBENDER/LEHTIKUVA-AFP Lukas Hradeckys säsong med Bayern Leverkusen har varit en succé...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland