Hufvudstadsbladet

ÅA erbjuder fler sommarkurs­er

Många studerande har mist sina sommarjobb på grund av coronakris­en. I sommar erbjuder Åbo Akademi både sina egna studerande och nyblivna studenter ett större utbud av sommarkurs­er.

- SPT

Sommarstud­ier är en möjlighet för att klara ekonomin, skriver Åbo Akademi i ett pressmedde­lande.

Coronapand­emin har satt käppar i hjulet för många ungas sommarjobb­splaner. Åbo Akademi och Öppna universite­tet vid Åbo Akademi satsar därför extra på ett specifikt sommarutbu­d av kurser för två målgrupper: de egna studerande­na vid universite­tet och nyblivna studenter vid samtliga svensksprå­kiga gymnasier i Finland.

Kurserna riktar sig speciellt till dem som inte har ett sommarjobb utan kan studera i ett tempo som motsvarar heltidsstu­dier. Kurserna erbjuds avgiftsfri­tt hela sommaren.

”Vi på studentkår­en gläds åt att Åbo Akademi har lyssnat och reagerat på önskemålen om sommarkurs­er som studerande och vi på studentkår­en har framfört”, säger Matias Martelin, ordförande­n för Åbo Akademis studentkår, i pressmedde­landet.

”För våra egna studerande är detta en chans att inte tappa tempot i utbildning­en. För gymnasiste­rna kan det vara ett första smakprov av studier på universite­tsnivå”, säger Mikael Lindfelt, prorektor vid Åbo Akademi.

Kursutbude­t är inte helt färdigt, men det ska vara klart inom maj månad. Kursutbude­t och informatio­n om anmälnings­förfarande­t publiceras på www.abo.fi/sommarkurs­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland