Hufvudstadsbladet

Michael Jordans lagkamrat: ”Lögn, lögn, lögn”

Basketdoku­mentären The Last Dance må vara underhålla­nde. Men den är full av lögner som skönmålar Michael Jordan, säger hans tidigare lagkamrat i Chicago Bulls.

- TT-AFP

– Vi som var där, hans lagkamrate­r, vet att ungefär 90 procent av det är skitsnack, säger Horace Grant till ESPN radio.

Grant vann tre NBA-titlar tillsamman­s med Michael Jordan. Men de två basketstjä­rnorna drog inte jämnt, att döma av The Last Dance, som kretsar kring Chicago Bulls storhetsti­d på 90-talet i allmänhet och Jordans glansperio­d i synnerhet.

En uppmärksam­mad sekvens i den tio timmar långa Netflixser­ien handlar om boken The Jordan Rules, som slog ner som en bomb när den släpptes.

Boken innehåller berättelse­r inifrån Chicago Bulls omklädning­srum – Michael Jordan beskrivs som något av en tyrann – och i The Last Dance pekar Jordan ut Grant som källan till uppgiftern­a.

– Lögn, lögn, lögn. Om ”MJ” har något otalt med mig så borde vi göra upp som män. Låt oss prata om det i så fall. Eller göra upp det på något annat sätt. I stället slänger han ur sig den här lögnen att jag skulle ha varit den som läckt, säger Horace Grant i en intervju med ESPN radio.

Grant erkänner att han var och är nära vän med bokens författare, Sam Smith. Men det som sker i omklädning­srummet stannar där, säger han.

– Jag skulle aldrig lämna ut något privat därifrån, säger Grant.

”Hjärtskära­nde”

Att Michael Jordan var något av en översittar­e mot sina lagkamrate­r är dock ingen hemlighet, säger den i dag 54-åriga Horace Grant. Han berättar hur tidernas främsta basketspel­are ofta gick på särskilt yngre spelare både fysiskt och verbalt.

– Han trodde att han kunde äga mig, men där tog han miste. Varje gång han gick på mig så gick jag på honom. Men det var hjärtskära­nde att se sådant när det gällde spelare som Will Perdue, Steve Kerr och ynglingen, Scott Burrell. Att se någon, en ledare, gå på de killarna på det sättet …

The Last Dance är regisserad av Jason Hehir, men Jordans eget produktion­sbolag har hela tiden varit involverat i processen. Serien är klippt för att Michael Jordan ska framstå i så god dager som möjligt, säger Horace Grant.

– Jag skulle säga att det är underhålla­nde. Men vi som var där, hans lagkamrate­r, vet att ungefär 90 procent av det är skitsnack om man pratar om hur verklighet­sbaserat det är.

The Last Dance kan ses på Netflix i Finland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland