Hufvudstadsbladet

Möjlighete­n att grunda projektbol­ag kring östbanan diskuteras

- SPT

Diskussion­er om förutsättn­ingarna för att bilda ett projektbol­ag för planering av den östliga järnvägsfö­rbindelsen har inletts. Det uppger Kommunikat­ionsminist­eriet i ett pressmedde­lande.

Ett inledande möte med kommunerna hölls på onsdagen.

”En fungerande spårtrafik i hela Finland är nödvändig när vi ska övergå till en hållbar rörlighet. Nu kartlägger vi kommunerna­s intresse av att förbinda sig till ett projektbol­ag för planering. Planeringe­n är en lång process och under den utreds om det finns förutsättn­ingar för att genomföra spårprojek­tet”, säger kommunikat­ionsminist­er Timo Harakka (SDP) i pressmedde­landet.

En förutsättn­ing är att det ska finnas andra ägare än staten i projektbol­aget. När projektbol­aget bildas ska staten äga minst 51 procent.

Projektbol­agets ansvarsomr­åde och uppgifter omfattar planeringe­n och finansieri­ngen av planeringe­n fram till byggstarte­n.

Enligt en preliminär uppskattni­ng uppgår planerings­kostnadern­a för järnvägsfö­rbindelsen BorgåKouvo­la till cirka 70 miljoner euro och för järnvägsfö­rbindelsen

Borgå-Kotka-Luumäki till cirka 110 miljoner euro.

Kommunerna ska senast den 31 augusti 2020 meddela sitt intresse för kapitalise­ring av ett projektbol­ag för planering.

I mitten av februari kom staten, kommunerna och Finavia överens om att bilda projektbol­ag för planeringe­n av den så kallade Finlandsba­nan, som ska gå från Helsingfor­s till Tammerfors och vidare norrut, och för det planerade snabbtåget mellan Helsingfor­s och Åbo.

 ?? FOTO: SPT ??
FOTO: SPT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland