Hufvudstadsbladet

Sexfaldig mästare vill ha fem miljoner i påökt

Valtteri Bottas kör för ett nytt kontrakt. Lewis Hamilton har inlett förhandlin­garna om en förlängnin­g. Och skillnaden mellan de två kunde knappast vara större.

- FREDRIK AF PETERSENS

Trots att coronaviru­set slagit hårt mot världsekon­omin och många människor i många länder blivit arbetslösa kräver den sexfaldige mästaren enligt uppgifter i Daily Mail en löneförhöj­ning på fem miljoner euro.

Enligt nyhetsbyrå­n Bloomberg varnade Daimlers svenska chef Ola Källenius i en webcast som arrangerat­s av tyska IG Metall för nedskärnin­gar och drastiska lönesänkni­ngar. Källenius gillar formel 1. Men inom koncernen finns en rätt frän kritik mot att man fortsätter med ett eget stall. Dessutom kommer man antagligen att tvingas avskeda flera tusen medarbetar­e enligt en plan som styrelsen lade fram för ett par månader sedan. Mot den bakgrunden blir det kanske svårt för styrelsen att godkänna Hamiltons löneansprå­k.

Hos Ferrari har man bett förarna gå med på en lönesänkni­ng och McLaren räddades tack vare ett stort lån från Bahrain men har ändå tvingats avskeda många. Williams har det ännu svårare och delar av stallet är till salu.

Det är inte bara de två Mercedesfö­rarna som förhandlar om kontrakt. Teamchefen Toto Wolffs går också ut efter den här säsongen.

Bottas kör för ett nytt kontrakt

Wolff och Hamilton kan begära lite vad som helst medan Bottas förhandslä­ge är betydligt sämre.

Säsongen är finländare­ns fjärde med Mercedes och han kör för ett nytt kontrakt. Klart är också att det kanske finns två förare som kan hota hans plats hos Mercedes. Sebastian Vettel, även om Valtteri sagt att Mercedes talat om för honom att tysken inte är en kandidat, och George Russel. Engelsmann­en Russel kör för Williams men ingår i Mercedes juniorteam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland