Hufvudstadsbladet

Efterlängt­ad fotbollsfe­st.

En av Europas största fotbollstu­rneringar, Helsinki cup, är i gång igen. Pojkarna inledde sin turnering redan på måndagen, medan flickorna får vänta till onsdag för att inleda sina matcher.

- LOTTA LINDHOLM lotta.lindholm@ksfmedia.fi

En av Europas största fotbollstu­rneringar drog i gång i går. De flesta pojkarna fick inleda sin turnering redan under den första turnerings­dagen, medan flickorna kommer i gång på onsdag. Stämningen var på topp då Helsingfor­slaget PPJ och Esbolaget FC Kasiysi spelade mot varandra i ett soligt Tölö.

Måndagen är solig och relativt varm även om väderprogn­osen visade att det skulle regna. På eftermidda­gen är Helsinki cup redan i full gång i Tölö, som är en av turneringe­ns spelplatse­r, och gatorna runt bollplanen fylls med glada fotbollsju­niorer. Under måndag eftermidda­g mötte PPJ Jätkäsaari-Hietsu/Sininen Esbolaget FC Kasiysi/Punainen på bollplan 6A bakom Tölö fotbollsta­dion.

PPJ-spelarna var väl förberedda inför sin första match i serien för elvaåriga pojkar.

– Vi förberedde oss genom att värma upp oss bra och genom att se till att vi har en bra attityd, säger Valle, Everi, Ari och Samuel.

Målvakten Valle hade även satsat på att sova bra under natten för att orka spela. Under träningarn­a har laget också fått höra att de endast ska fokusera på spelet under matcherna.

Samuel och några andra hade även varit med och spelat för PPJ:s andra lag innan matchen mot Kasiysi och därmed fått lite spelkänsla. PPJ har tre lag för elvaåringa­r på olika nivåer med i turneringe­n.

Matchen mot Kasiysi gick bra för PPJ. Laget gick upp i ledning redan efter några minuters spel. Efter 15 minuter, vid halvtidspa­usen, var läget redan 2–0. Ari och Aarni var målskyttar.

Den andra halvan av matchen var svårare för PPJ då Kasiysi spelade sig fram till flera målchanser.

Målvakten Valle lyckades ändå hålla nollan med sina fantastisk­a räddningar. Också Kasiysis målvakt spelade bra och lyckades hålla PPJ:s målsaldo vid endast två mål.

Efter det blir det slutspel. I bästa fall kommer pojkarna att spela ännu på lördag.

Juniorerna var ivriga efter vinsten och hoppas på att de spelar lika bra resten av turneringe­n. Laget kommer att spela åtminstone fram till torsdag. Om de förlorar torsdagens match, tar turneringe­n slut för PPJ:s del.

I bästa fall, om de tar sig till finalen, kommer pojkarna att spela ännu på lördag.

PPJ spelade ytterligar­e en match på måndagen, som de vann med 5-2. Efter att första turnerings­dagen avslutats var PPJ det bästa laget i sin grupp med fulla sex poäng och målskillna­den 7–2.

Spelarnas familjemed­lemmar fick stå på sidan om planen för att följa med matchen. Stämningen var bra och för det mesta respektera­des instruktio­nerna för säkerhetsa­vstånd vid kanten av planen. En del matcher och läger har inhiberats för PPJ på grund av coronapand­emin. Därför var både föräldrar och juniorer nöjda med att Helsinki cup kan ordnas och att de får delta.

Vi förberedde oss genom att värma upp oss bra och genom att se till att vi har en bra attityd.

 ?? Foto: SiMoNe ÅbAckA ??
Foto: SiMoNe ÅbAckA
 ?? FOTO: SIMONE ÅBACKA ?? Helsinki cupen pågår från den 6-11 juli. Här kämpar PPJ Jätkäsaari-Hietsu/Sininen mot FC Kasiysi/Punainen.
■
FOTO: SIMONE ÅBACKA Helsinki cupen pågår från den 6-11 juli. Här kämpar PPJ Jätkäsaari-Hietsu/Sininen mot FC Kasiysi/Punainen. ■
 ?? FOTO: SIMONE ÅBACKA ?? PPJ-spelarna Everi (till vänster), Ari, Valle och Samuel var nöjda efter sin
■ första match i Helsinki cup.
FOTO: SIMONE ÅBACKA PPJ-spelarna Everi (till vänster), Ari, Valle och Samuel var nöjda efter sin ■ första match i Helsinki cup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland