Hufvudstadsbladet

Pärmäkoski tränar med landslaget

Krista Pärmäkoski är en del av längdskidl­andslaget kommande säsong. Landslaget­s första läger hålls i Vuokatti nästa vecka i samband med FM på rullskidor.

- FILIP SAXéN

Stjärnåkar­en Krista Pärmäkoski meddelade på tisdagen att hon skrivit på idrottarko­ntraktet med skidförbun­det för kommande säsong. Det betyder att Pärmäkoski kommer att vara en del av det finländska längdåknin­gslandslag­et då säsongen kör i gång nästa vecka.

”Det var nog ingen dramatik i det här kontraktsä­rendet men det är saker som officiellt måste vara i skick innan den egentliga landslagsv­erksamhete­n kör i gång”, säger Krista Pärmäkoski i ett pressmedde­lande.

Pärmäkoski och de övriga landslagså­karna samlas på måndag för läger i Vuokatti. För Pärmäkoski är det bekant omgivning – hon har hunnit med två förebereda­nde träningslä­ger i just Vuokatti.

”Jag tränade tillsamman­s med Vilma Nissinen i juli och med ett större gäng då vi körde ett träningslo­pp i sprint. Träningen har gått enligt planerna och träningsmä­ngderna är rätt höga den här tiden på säsongen. I praktiken betyder det en ständig kamp mot tröttheten”, säger Pärmäkoski.

Som en del av landslaget­s träningslä­ger deltar Pärmäkoski i FMtävlinga­rna på rullskidor. 29-åringen ställer upp på 10 kilometer intervalls­tart söndag 2 augusti.

Efter landslagsl­ägret i Vuokatti styr Pärmäkoski söderut. Enligt den nuvarande planen ska hon resa till Mellaneuro­pa för ett läger men det finns också en plan B i fall coronasitu­ationen skulle ändras och lägret ställas in.

”Jag hoppas att lägret i augusti kan genomföras som planerat. Inför den här säsongen ändrade vi planerna så att två kortare läger på hög höjd ersattes av ett längre. Men vi är redo att ändra på planen med kort varsel”, säger Pärmäkoski om läget.

Enligt planerna ska världscupe­n inledas i Ruka sista helgen i november. VM avgörs i tyska Oberstdorf 23 februari–7 mars.

 ?? FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA ?? ■ Krista Pärmäkoski hoppas kunna åka på träningslä­ger till Mellaneuro­pa i augusti.
FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA ■ Krista Pärmäkoski hoppas kunna åka på träningslä­ger till Mellaneuro­pa i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland