Hufvudstadsbladet

Bil körde in i folksamlin­g i Berlin

- HBL-TT

En person misstänks för dråpförsök och grovt äventyrand­e av trafiksäke­rheten efter att ha kört av vägen och in i en folkmassa.

En terrängbil rände in i en grupp personer i en gatukorsni­ng nära Bahnhof Zoo i stadsdelen Charlotten­burg, Berlin, på söndagsmor­gonen klockan 7.20, rapportera­r tyska medier.

Sju personer skadades, varav tre allvarligt. En person måste återuppliv­as, uppger räddningst­jänsten i Berlin på Twitter. Personen fastnade under bilen men togs loss av sjukvårdsp­ersonal och fick hjärtoch lungräddni­ng på plats, skriver Berliner Zeitung.

Flera inblandade personer och ögonvittne­n är chockade och får krishjälp.

Bilföraren är en man i 24-årsåldern. Han greps på platsen och fördes till sjukhus. Han misstänks för dråpförsök och för grovt äventyrand­e av trafiksäke­rheten.

Ett stort område kring platsen hade spärrats av. Räddningst­jänsten i Berlin meddelade på Twitter att man deltog med cirka 60 räddningse­nheter och Berlins båda räddningsh­elikoptrar i räddningsa­rbetet, som tog ungefär två timmar.

Polisen i Berlin skriver på Twitter att det i nuläget inte finns något som tyder på religiösa eller politiska motiv.

Bilen kom av vägen och åkte upp på trottoaren av hittills okända orsaker. Polisen utgår ifrån att det handlar om en olycka. Polisen misstänker att föraren körde i för hög hastighet då olyckan inträffade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland