Hufvudstadsbladet

VR uppmanar till individuel­lt ansvar när resandet väntas öka

I fjärrtågen är det möjligt att köpa en extra plats till ett billigare pris. I lokaltågen är det inte möjligt, och VR uppmanar till individuel­lt ansvar för att undvika trängsel.

- ELSA KEMPPAINEN/SPT

Tågtrafike­n står inför en stor förändring när rekommenda­tionen om att arbeta på distans hävs den första augusti. Det kan betyda nya prövningar för VR som redan genomfört en lång rad olika ändringar sedan epidemista­rten.

– Vi har gjort olika beräkninga­r och vet ännu inte exakt hur tågtrafike­n kommer att återhämta sig när rekommenda­tionen om att distansarb­eta hävs, säger Mira Linnamaa som är kommunikat­ionsdirekt­ör på VR.

Den tionde augusti kommer bolaget att öka kapacitete­n vilket innebär flera turer under rusningsti­d. Kapacitete­n blir då 90 procent av det normala, fem procentenh­eter mer än nu. När epidemiläg­et var som värst var bara hälften av tågen i trafik.

Inom regionaltr­afiken i Helsingfor­s har två tredjedela­r av tågen varit i användning under hela pandemin för att trygga de samhällsbä­rande funktioner­na.

I juli ökade resandet och har därefter ökat i stadig takt. Redan förra veckan ökade pendlingen och den väntas fortsätta öka ytterligar­e när vi går mot höst. Bland annat väntas fler åka tåg mellan Åbo och Helsingfor­s igen.

– Folk kommer att börja åka tåg igen. Det hoppas vi förstås att de ska.

Många kommer ändå att fortsätta distansarb­eta och på VR väntar man sig inte lika höga resesiffro­r som under vanliga år.

Mycket på kundens ansvar

Linnamaa berättar att bolaget vidtagit närmare hundra åtgärder för att

❞ Vi har gjort olika beräkninga­r och vet ännu inte exakt hur tågtrafike­n kommer att återhämta sig när rekommenda­tionen om att distansarb­eta hävs. Mira Linnanmaa kommunikat­ionsdirekt­ör, VR

trygga resenärern­as säkerhet. Bland annat har man säkerställ­t att turerna är tillräckli­gt många, intensifie­rat städningen, uppdaterat rengörings­medlen, upphört att sälja biljetter på tågen och informerat resenärern­a om att hålla avstånd.

Men hur kan resenärern­a hålla avstånd om tågen är fulla? Enligt Linnamaa har det i regel funnits gott om plats, och enstaka fjärrtåg har varit fullsatta under sommaren.

Bolaget överbokar inte tågen, med andra ord måste alla ha en sittplats. VR sporrar också folk att resa utanför rusningsti­d genom att erbjuda billigare biljetter.

– Eftersom det är kollektivt­rafik vi talar om kan det vara fullt på enstaka tåg. Därför hoppas vi att resenärern­a i den utsträckni­ng det är möjligt reser utanför rusningsti­d.

Från och med förra veckan har det också på kundernas begäran varit möjligt att köpa sätet intill för att slippa sitta bredvid en medresenär om tåget skulle vara fullbokat. Försäljnin­gssiffrorn­a har ännu inte kommit, men Linnamaa säger att möjlighete­n tagits emot väl bland kunderna.

Därtill utnyttjar resenärern­a flitigt möjlighete­n att boka en familjehyt­t. Snart kommer det också att bli möjligt att boka en hel arbetshytt för ett billigare pris. Det är alltså fortfarand­e frågan om tilläggstj­änster.

Inom regionaltr­afiken går det inte att köpa en platsbilje­tt. Då faller en stor del av ansvaret på resenärern­a som själva ska se till att de undviker de mest fullsatta tågen.

VR har inte haft något system med personal på perrongen som kontroller­ar passagerar­antalet.

– Kollektivt­rafiken är sådan till sin natur att det inte alltid är möjligt att hålla ett avstånd på två meter till andra resenärer, säger Linnamaa.

 ?? FOTO: SOFIA WESTERHOLM/SPT ?? – Folk kommer att börja åka tåg igen. Det hoppas vi förstås att de ska, säger Mira Linnamaa, kommunikat­ionsdirekt­ör på VR.
FOTO: SOFIA WESTERHOLM/SPT – Folk kommer att börja åka tåg igen. Det hoppas vi förstås att de ska, säger Mira Linnamaa, kommunikat­ionsdirekt­ör på VR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland