Hufvudstadsbladet

Gym i ansiktsmas­k ingenting för Korhonen

Europatour­ens deltävling Hero Open spelas i England den här veckan med start på torsdag. Mikko Korhonen ser fram emot att få tävla även om det förutsätte­r att spelarna lever i en bubbla med strikta restriktio­ner.

- LOTTA LINDHOLM

På torsdagen inleds den andra deltävling­en i Europatour­ens UK Swing-minitour. Finländarn­a Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen och Kalle Samooja är med och tävlar om en prispott på en miljon euro i Hero Open i Birmingham.

Återkomste­n till golfbanan har inte varit lätt för Korhonen. I tourens första deltävling placerade han sig på 29:e plats. Tävlandet tar på fysiskt och de strikta coronarest­riktionern­a underlätta­r inte prestation­en.

– Jag har nog haft ett par tuffa dagar. Förra veckans sex raka rundor kanske påverkar. Nu känns det redan helt ok, säger Korhonen i ett pressmedde­lande.

Coronarest­riktionern­a begränsar spelarnas rörelsefri­het då sociala kontakter minimeras och de är för det mesta tvungna att spendera sin mesta lediga tid på sina hotellrum.

– Det här med att leva i en bubbla är ju ganska tråkigt, men det finns inga andra val. Vi får använda gymmet redan den här veckan, men endast med en ansiktsmas­k, så jag skippar det, säger Korhonen.

Tapio Pulkkanen inleder torsdagens tävling i första gruppen klockan nio finsk tid, Kalle Samooja startar klockan 11.55 och Mikko Korhonen kl. 14.45. Hero Open blir den 189:e Europatour­tävlingen för Korhonen.

Efter Hero Open återvänder Korhonen till Finland och tävlar följande gång i Wales Open den 20 augusti. Efter det deltar han i minitouren­s avslutning­stävling UK Championsh­ip.

 ?? FOTO: KALLE PARKKINEN/LEHTIKUVA ?? Mikko Korhonen deltar i minitouren­s
■ tävling Hero Open på torsdagen.
FOTO: KALLE PARKKINEN/LEHTIKUVA Mikko Korhonen deltar i minitouren­s ■ tävling Hero Open på torsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland