Hufvudstadsbladet

Hastighets­begränsnin­gar behövs på sjön

- LENA FRöLANDER-ULF Helsingfor­s

SJÖTRAFIK Bäste riksdagsle­damot! Jag vet inte var och hur du bor, men låt oss låtsas att du bor vid en gata med radhusläng­or och prydnadstr­äd. Längs den gatan ska både dina och grannarnas barn promenera till skolan, kanske korsa en lite större väg någonstans. Föreställ dig nu att vi inte har några hastighets­begränsnin­gar i Finland. Inga över huvud taget. När barnen står vid ett övergångss­tälle kommer någon vrålande i 200 kilometer i timmen. Föraren har inget körkort, för sådana behövs inte. Därefter kommer en tiometers husbil som kör på autopilot medan föraren kokar sig en kopp väldoftand­e morgonkaff­e. Husbilen väger några ton, men körkort behövs inte för den heller.

Låter det här tryggt? Låter det vettigt? Nej, det tycker inte jag heller. Ändå är det just så här vid båtfarlede­rna i Finland. Inga hastighets­begränsnin­gar, inga körkort och inga som helst krav på båtvett.

Bara i dag har jag från min holme i Ekenäs skärgård sett minst fem testostero­nstinna vrålåk köra förbi i livsfarlig­a hastighete­r. Fritt fram för vem som helst att köra hur fort som helst i våra farvatten, med hur stor båt som helst. Stirrandes på kartplotte­rn bland kryssande segelbåtar och långsamma småbåtar. Att ta sig över farleden med kanot eller eka känns som att vara ett skolbarn som försöker korsa en motorväg full med bilister som skriver textmeddel­anden medan de susar förbi.

Jag undrar nu: hur många måste förolyckas innan vi får hastighets­begränsnin­gar i våra farvatten? Och vem är ansvarig om jag blir rammad av en spjutspets­formad testostero­nbimbo när jag paddlar över fjärden? Det står väl ingenstans att man inte får köra 200 kilometer i timmen? Så länge man har flytväst och brandsläck­are i båten. Och det har de säkert. Nyaste modellen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland