Hufvudstadsbladet

Tysk fond köper Fiskars halvfärdig­a huvudkonto­r

Fastighets­företaget NCC säljer byggnaden Keilaniemi Next, som ska bli Fiskars nya huvudkonto­r när det står klart nästa år.

- FREDRIK HäGGMAN

Nybygget Keilaniemi Next på Kägeludden i Esbo säljs till en fond som förvaltas av tyska företaget Warburg-HIH Invest. Fastighete­n ska bli Fiskars nya huvudkonto­r när den står klar i december 2021.

Säljaren, det svenska bygg- och fastighets­företaget NCC, beskriver det nio våningar höga kontorshus­et som ett tilltänkt landmärke för dem som anländer till Kägeludden från Ring I.

Warburg HIH Invest ser köpet som ett första steg mot en ökad närvaro i Norden. Affären genomförs som en bolagsförs­äljning.

”Vi har gjort investerin­gen av flera skäl. Dels ligger fastighete­n i ett område där det redan finns några av Finlands största företag och som har en påtaglig framtidsvi­sion om att kombinera arbete, boende och nöje, dels kommer Fiskars Group, ett globalt företag med en stark produkt- och varumärkes­portfölj, att bli hyresgäste­r” säger Matthias Brodesser, chef för bolagets internatio­nella förvärv, i ett pressmedde­lande.

Fiskars har skrivit på ett avtal om att hyra byggnaden i tolv år.

Fiskars nuvarande huvudkonto­r ligger i Arabiastra­nden i anslutning till Arabias gamla keramikfab­rik, som stängdes 2016.

 ?? FOTO: PRESSFOTO ?? I slutet av nästa år flyttar Fiskars från sitt nuvarande huvudkonto­r i Arabiastra­nden till ett nio våningar högt nybygge på Kägeludden.
FOTO: PRESSFOTO I slutet av nästa år flyttar Fiskars från sitt nuvarande huvudkonto­r i Arabiastra­nden till ett nio våningar högt nybygge på Kägeludden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland