Hufvudstadsbladet

Svenska förbundska­ptenen nöjd med dubbelsege­rn

- HBL-TT

Trots de tuffa coronaföru­tsättninga­rna lyckades Sverige vinna dubbelt i Finnkampen. – Det känns extra skönt. Jag visste inte ens om jag skulle få ihop ett lag, säger förbundska­ptenen Karin Torneklint.

Sverige hade inget lätt utgångsläg­e till Sverigekam­pen i år. Men trots det vann man dubbelt för sjätte gången de senaste åtta åren.

– Det är så himla kul att vinna när det är spännande, att det ovisst ända in till sista loppet, säger svenska förbundska­ptenen Karin Torneklint.

– Det var jättekul att vinna damernas tävling också, men det var inte samma anspänning.

Att dubbelsege­rn kom trots förutsättn­ingarna – att svenskarna var tvungna att coronatest­as och dessutom var tvungna att resa fram och tillbaka samma dag – tyckte Torneklint var extra skönt.

– Ja, det var det. För bara några dagar sedan kände jag att jag inte kunde få ihop ett lag, så det känns ännu härligare nu.

Efter herrarnas 4x400 meter lämnade finländarn­a in en protest och Sverige lade då in en motprotest för det gruffande som var under stafetten. Protestern­a godkändes inte.

– Det är jag glad för, ska vi ha såna här stafetter måste man kunna nudda varandra, det ingår, säger Torneklint.

Att protestern­a inte påverkade slutresult­atet värmde säkert Torneklint som var irriterad på den första tävlingsda­gens protester efter herrarnas 5 000-meterslopp då två svenskar diskades.

 ?? FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? Sverige fick fira i Tammerfors.
FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA Sverige fick fira i Tammerfors.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland