Hufvudstadsbladet

Solskjaer försvarar stjärnan efter snedsteget

- CESAR FÄLTSKÄR/TT

Skandaloms­usade Manchester United-talangen Mason Greenwood gör sig redo för en ny säsong. Klubbens norske tränare Ole Gunnar Solskjaer försvarar ynglingen. – Vi måste förstå att han är en 18-åring som behöver vägledning, säger Solskjaer.

Manchester Uniteds Mason Greenwood gjorde sin landslagsd­ebut för England i Nations League-mötet med Island i början på september. Efter matchen bröt Greenwood, tillsamman­s med Manchester Citys Phil Foden mot Islands hårda karantänsr­egler. De båda bjöd upp två kvinnor till sitt hotellrum, något som inte är tillåtet.

Solskjaer försvarar

Spelarna skickades hem av det engelska fotbollsfö­rbundet, och tvingades be om ursäkt.

– Klubben bad förbundet att ge honom lite vila efter den hektiska säsongen. Man måste förstå att han är en 18-åring som behöver vägledning, säger Ole Gunnar Solskjaer på presskonfe­rensen inför lördagens ligapremiä­r mot Crystal Palace.

– Jag har pratat med Mason, men det vi pratade om stannar mellan oss.

Rubrikerna har fortsatt för den unga United-spelaren. I förra veckan läckte en video där Greenwood sågs inhalera lustgas. Han har gått ut och erkänt att det var omdömeslös­t gjort, och att han inte var medveten om hälsoriske­rna.

Inte den enda i blåsväder

Mason Greenwood är inte den enda United-spelaren som varit i blåsväder under sommaren.

Kaptenen Harry Maguire, hamnade i trubbel med rättvisan när han under en vistelse på grekiska Mykonos greps av den lokala polisen.

Maguire dömdes senare för att ha attackerat en polis samt för mutförsök. Solskjaer har talat med spelaren, och tror att Maguire kan fokusera på fotbollen när ligasäsong­en inleds.

– Jag känner Harry, han är mentalt stark, så förhoppnin­gsvis kan vi lägga detta bakom oss.

Maguire, som blev världens dyraste försvarare när han köptes från Leicester 2019, fråntogs sin plats i landslaget efter händelsen.

Manchester United inleder sin ligasäsong en vecka senare än sina ligakonkur­renter, eftersom de spelade Europa League-slutspel i Tyskland i slutet av augusti. Manchester­rivalen City premiärspe­lar även de till helgen.

 ?? RATTAY/LEHTIKUVA-AFP
FOTO: WOLFGANG ?? Ole-Gunnar Solskjaer försvarar sin unga talang Mason Greenwood.
RATTAY/LEHTIKUVA-AFP FOTO: WOLFGANG Ole-Gunnar Solskjaer försvarar sin unga talang Mason Greenwood.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland