Hufvudstadsbladet

Finländarn­a poänglösa då Tampa Bay fick revansch

Tampa Bay fick revansch i andra finalmötet i Stanley Cup, och vann matchen mot Dallas med 3–2. – Jag tycker att vi helt klart kom ut starkare, säger Victor Hedman.

- HBL-TT

Tampa Bay fick en trist start på finalserie­n mot Dallas, i och med 1–4-förlusten.

Men i returmötet tog blixtarna från Florida sig samman, och kunde gå till en första periodvila med en 3–0-ledning.

Backen Victor Hedman var inblandad i ett vackert, kvickt passningss­pel vid 2–0-målet som fick Dallasspel­arna att se ut som statyer. Anfallet avslutades med att Ondrej Palat kunde placera pucken i mål. Dessförinn­an noterades Hedman för en assist även vid det första målet.

Vad tycker du skiljer den här matchen från förra? – Vi hade bättre fart på skridskorn­a, vi kom in i forecheck, fick lite utdelning i powerplay. Överlag tycker jag att vi gjorde en väldigt bra första period, säger Hedman.

I andra perioden kom Dallas igen, där ett skott från John Klingberg styrdes in i mål av Joe Pavelski.

Det var också Klingberg som låg bakom en briljant framspelni­ng till Mattias Janmark i tredje perioden, när Dallas reducerade till 3–2. Målet var Janmarks första i slutspelet.

Men närmare än så kom aldrig Dallas, och det står nu 1–1 i finalserie­n som avgörs i bäst av sju matcher.

– I andra perioden så tar vi lite för många utvisninga­r och hamnar lite på hälarna. Dallas gör ett bra jobb så klart att ta sig in i det lite grann. Sedan så tycker jag att i sista perioden, efter att de gör sitt andra mål, tar vi över matchen igen, och kommer tillbaka till vår identitet och tycker att vi avslutar som vi började, säger Hedman.

Dallas finländare, som tidigare i slutspelet utmärkt sig positivt, fick lämna den andra finalmatch­en poänglösa. Den före detta HIFK-backen Miro Heiskanen är poängbäst i Dallas i slutspelet med 5+18=23 poäng på 23 matcher.

Backkolleg­an Esa Lindell (1+6=7), med ett förflutet i Jokerit, har också en nyckelroll i Dallas medan Roope Hintz (2+10=12) och Joel Kiviranta (5+1=6) också bidrar till Dallas framgångar.

❞ Vi hade bättre fart på skridskorn­a, vi kom in i forecheck, fick lite utdelning i powerplay. Överlag tycker jag att vi gjorde en väldigt bra första period.

Victor Hedman

?? CANADIAN PRESS VIA AP
CANADIAN PRESS VIA AP FOTO: JASON FRANSON/THE Dallas Miro Heiskanen trycker ner Tampa Bays Brayden Point, över sin egen målvakt.