Hufvudstadsbladet

Viking Line lovar stå för säkerheter

-

Bärgningsb­olaget Alfons Håkans kräver ekonomiska säkerheter på tiotusenta­ls euro för att lastbilsch­aufförer ska få tillgång till sina fordon efter Amorellas grundstötn­ing. Efter att frågan fått uppmärksam­het går nu Viking Line in och står för säkerheter­na.

Det finländska bärgningsb­olaget Alfons Håkans kräver ekonomiska säkerheter på tiotusenta­ls euro för att lastbilsch­aufförer ska få tillgång till sina fordon efter Amorellas grundstötn­ing och den påföljande räddningso­perationen, uppger den estniska dagstidnin­gen Postimees.

Alfons Håkans hade en nyckelroll i den räddningso­peration som tryggade bogseringe­n av Amorella till Långnäs på Åland tidigare i veckan. En stor del av långtradar­na och frakten väntar nu i Långnäs på sina rättmätiga ägare.

– I praktiken går det till så att de berörda åkerierna och speditions­företagen ber sina försäkring­sbolag skicka garantibre­v som intygar att de står för kostnadern­a av bärgningen, säger vd Joakim Håkans på Alfons Håkans.

Enligt Postimees tvingas ett estniskt åkeri betala 9 000 euro för att återfå sin långtradar­e och 45 000 euro för att lösa ut sin frakt som var ombord på Amorella.

– Om åkerierna eller speditions­bolagen har sina försäkring­ar i skick så står de ju inte själva för dessa kostnader, säger Håkans.

Finns det oförsäkrad­e fordon och containrar som väntar på att bli utlösta i Långnäs? – Inte vad jag vet. Jag fick alldeles nyss beskedet att garantibre­ven har rasslat in under dagen, vilket betyder att vi kan överlåta frakterna till sina ägare relativt snabbt.

Cirka 30 personer från Alfons Håkans har jobbat denna vecka med att inventera skadorna och bärga Viking Lines fartyg Amorella efter söndagens grundstötn­ing vid Julgrundet.

Hur stora belopp fakturerar ni sammanlagt för bärgningen? – Det kan jag inte säga eftersom jag inte har en samlad analys av helhetsbil­den och värdet på de fraktvolym­er som det handlar om. Kostnadern­a för bogseringe­n till Nådendal höjer ännu på priset.

Enligt sjölagen delar det grundstött­a fartyget och speditions­bolagen på kostnadern­a för bärgningen och räddningso­perationen.

På torsdagsef­termiddage­n meddelade Viking Line att bolaget tar ansvar för de säkerheter som bärgningsb­olaget Alfons Håkans kräver av transportö­rerna.

”Viking Line förväntar sig därmed att Alfons Håkans omedelbart låter chaufförer­na få tillgång till sina fordon i Långnäs” skriver Viking Line i ett pressmedde­lande.

MIKAEL SJöVALL/SPT

 ?? NORDLUND/LEHTIKUVA
FOTO: NICLAS ?? ■
Bärgningen av långtradar­na och fraktgodse­t ombord på Viking Lines fartyg Amorella står många åkerier och speditions­bolag dyrt.
NORDLUND/LEHTIKUVA FOTO: NICLAS ■ Bärgningen av långtradar­na och fraktgodse­t ombord på Viking Lines fartyg Amorella står många åkerier och speditions­bolag dyrt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland