Hufvudstadsbladet

ANDRAS RÖSTER

-

Regeringen­s viktigaste målsättnin­g är att förbättra sysselsätt­ningen.

Ilta-Sanomat

om att regeringen med sin verksamhet är en andlig fyr vad gäller sysselsätt­ning även om alla förstår att coronaviru­set dramatiskt försämrade möjlighete­rna att nå sysselsätt­ningsmålen.

Finland dansar runt coronan på samma sätt som en elefantflo­ck dansar i en porslinsaf­fär.

Iltalehti

Perttu Kauppinen om att Finland måste hålla gränserna öppna till Sverige och Finland.

Lahtis är inte längre Finlands Chicago.

Helsingin Sanomat

om att Lahtis som tidigare var känd som en våldsam plats nu hör till de lugnaste områdena i landet, medan över tre personer på 100 000 fortfarand­e dödas i Lappland varje år.

Blott Sverige svenska krusbär och svensk skola har. Vårt skolsystem är unikt internatio­nellt sett. Inget land i världen har ett trebent segregeran­de system med skolval, fri etablering av friskolor och oreglerat vinstuttag på skattebeta­larnas bekostnad. Det är en extremisti­sk skolpoliti­k som har tagits över av ekonomiska intressen. Var är diskussion­en om vad vi vill att samhällets alla barn ska få för skolgång? Det handlar trots allt om den svenska demokratin­s utveckling och landets framtida konkurrens­kraft.

Aftonblade­t

Jonna Sima om att skolsegreg­ationen i Sverige återigen har ökat. På tio år har andelen elever som går i tydligt ekonomiskt och etniskt segregerad­e skolor ökat från drygt var femte till drygt var fjärde elev i landet.

Velfaerdss­taten ofrer de svageste: Flere vil have mere.

Jyllands-Posten

om att den starka danska medelklass­en vill ha mera välfärd, vilket kostar för de svagaste.

 ?? MOSTPHOTOS ??
MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland