Hufvudstadsbladet

Kapten Sallinen visade vägen då IFK bröt förbannels­en

Jere Sallinen gjorde två mål och spelade fram till ett då IFK bröt sin långa förlustsvi­t mot Pelicans.

- HBL

HIFK har de senaste säsongerna haft enorma problem mot Pelicans. Inför tisdagens hemmamatch, som samtidigt var säsongens andra match i Ishallen, hade IFK inte besegrat Lahtislage­t i grundserie­n sedan november 2017.

I tisdagens match var det IFK som förde spelet men på samma sätt som i hemmapremi­ären mot Ilves i lördags hade laget igen problem med målskyttet. Trots ett rätt stort spelöverta­g hade IFK-spelarna svårt att hitta rätt.

Ville Varakas inledde målskyttet för IFK i den första perioden då han överlistad­e Patrik Bartosak och kapten Jere Sallinen gav IFK ledningen på nytt i slutet av andra perioden sedan gästerna kvitterat i mitten av perioden.

IFK saknade hela nio spelare i gårdagens match på grund av skada eller hälsoprobl­em.

Niklas Nordgren, Juha Jääskä, Micke Åsten, Ville Leskinen, Rasmus Heljanko, Teemu Tallberg, Joonas Lyytinen och nyförvärve­t Henrik Borgström saknades på grund av skador medan Lennart Petrell fortfarand­e är ur spel på grund av de hjärtprobl­em som upptäcktes i sommar.

Då hela åtta anfallare saknas hade IFK bara elva forwards med i tisdagens match. Miro Väänänen, som värvades från Jokipojat i Mestis inför den här säsongen, stod för andra matchen i följd för en stark insats i IFK-anfallet.

Men trots manfallet i laget lyckades IFK bryta den långa förlustsvi­ten mot Pelicans. I stället för en elfte grundserie­förlust i följd blev det seger för IFK.

Pelicans spurt kom av sig då laget tog två onödiga utvisninga­r under matchens sista 1.14 och IFK-kaptenen Sallinen kunde sätta kvällens andra och säsongens fjärde mål.

 ?? FOTO: MIKKO STIG/LEHTIKUVA ?? Jere Sallinen var inblandad i IFK:s samtliga mål i segermatch­en mot Pelicans.
FOTO: MIKKO STIG/LEHTIKUVA Jere Sallinen var inblandad i IFK:s samtliga mål i segermatch­en mot Pelicans.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland