Hufvudstadsbladet

Vass Kvitova i semi: ”Trodde jag aldrig”

För första gången på åtta år är Petra Kvitova i semifinal i Franska tennismäst­erskapen.

- HBL-TT-AFP

Tjeckiskan, som blev knivöverfa­llen 2016, besegrade Laura Siegemund, Tyskland, med 6–3, 6–3 i kvarten.

– Jag trodde aldrig att det här skulle hända efter allt jag varit med om. Paris är min turstad, säger en lycklig Kvitova.

I semifinale­n ställs den 30-åriga tjeckiskan mot Australian Openvinnar­en Sofia Kenin, USA, som besegrade landsmanin­nan Danielle Collins med 6–4, 4–6, 6–0.

– Det betyder väldigt mycket att vara i semifinal. Efter min förra match var det väldigt känslosamt. Nu är jag i semi. Det trodde jag aldrig, säger den tvåfaldiga Wimbledonm­ästarinnan.

Kvitova tangerade sitt bästa resultat i Paris. Hon var även i semifinal 2012 men föll då mot slutliga mästarinna­n Maria Sjarapova, Ryssland.

Trots att hon aldrig vunnit på gruset i Paris är det ändå ett speciellt ställe för henne. Det var i Franska mästerskap­en hon gjorde comeback 2017 efter det hemska knivöverfa­llet i hemmet i december 2016.

Hon skadades i sin spelarm, opererades i fyra timmar och efteråt varnades hon av läkarna att tenniskarr­iären kunde vara över.

Men i comebacken i Paris fick hon ett första kvitto på att det ändå fungerade.

Kvitova har ännu inte förlorat ett set i turneringe­n som avgörs fyra månader senare än normalt på grund av coronapand­emin.

– Jag är väldigt glad över att lyckas mäta mig med de bästa, speciellt i dessa förhålland­en – öppet tak, stängt tak, sol, blåst, säger världselva­n, som bäst rankad tvåa 2011.

I den andra semifinale­n möts den polska 19-åringen Iga Swiatek och argentinsk­an Nadia Podoroska.

 ?? FOTO: MARTIN BUREAU/LEHTIKUVA-AFP ?? Petra Kvitova efter sin seger i kvartsfina­len.
FOTO: MARTIN BUREAU/LEHTIKUVA-AFP Petra Kvitova efter sin seger i kvartsfina­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland