Hufvudstadsbladet

Enkel seger för Dicken – Atlas chockade Sjundeå

Dicken tog en klar seger över KyIF i FMseriepre­miären. Men trots den klara segern var lagkaptene­n Anna Lindahl inte helt nöjd med lagets insats.

- FILIP SAXÉN

Förhandsfa­voriten Dicken och överraskni­ngstippade KyIF bjöd på en fartfylld och löpstark handboll då FM-serien körde i gång på lördagen.

Som väntat blev det seger för Dicken men KyIF visade att man kan bjuda upp till kamp mot de övriga lagen bättre än under tidigare säsonger.

– Jag är nöjd med hur vårt målvaktssp­el, försvar och kontringss­pel fungerade. I det uppställda anfallsspe­let var vi inte alls bra i dag, säger Dickenkapt­enen Anna Lindahl som sköt tio mål i matchen.

Kira Itkonen var nästintill magisk mellan stolparna och stod för inte mindre än 27 räddningar. Det ger Dickenmålv­akten en räddningsp­rocent på osannolika 60!

– Målvaktssp­elet och kontringar­na blev vår räddning i dag.

Dicken och HIFK har prenumerer­at på finalplats­erna de senaste säsongerna. Men efter att HIFK tappat några nyckelspel­are är det inte lika självklart att det är de två Helsingfor­slagen som möts i final i vår.

Lindholm ser gärna sitt Dicken som favoriter men vem som kommer att stå för det tuffaste motståndet den här säsongen vet hon inte.

– Jag tror att GrIFK och Sjundeå kan utmana och också att HIFK kommer att bättra under säsongen. Men vi har en större bredd än de har och de har egentligen inte råd med några skador, säger Lindahl.

KyIF hade flera bra sekvenser i matchen men laget klarade inte av att hålla ihop sitt spel hela matchen. En del av avsluten lämnade också en del att önska. Men laget visade att man skött sommarträn­ingen på ett föredömlig­t sätt.

Publiken i Britas fick njuta av två löp- och tempostark­a lag som kan skapa stor oreda mot lite mindre rörliga motståndar­e.

Atlas slog Sjundeå

Inför säsongstar­ten meddelade Sjundeå IF:s tränare Jan Hagman att laget siktar på att vinna guld i vår. Men då laget spelade sin första seriematch för säsongen blev det förlust mot Atlas, laget som skulle vara det lättaste motståndet i serien.

– Atlas spelade bra i dag och vi måste åka hem och träna, sade Hagman efter 21–22-förlusten i Vanda.

SIF hade en tvåmålsled­ning med fyra och en halv minut kvar på klockan. Men Atlas-mål på slutet av Emma von Nandelstad­h, Emma Karvala och segermål i tiden 60.00 av Mariela Lönnqvist betydde att hemmalaget fick fira.

– Det var en fantastisk kämpainsat­s av laget och en perfekt inledning på säsongen . Vi stod för en jämn insats hela matchen och det här känns mycket bra, säger Atlasträna­ren Klaus Sarin.

 ?? FOTO: FILIP SAXÉN ?? Guldfavori­ten Dicken inledde säsongen med seger över KyIF.
FOTO: FILIP SAXÉN Guldfavori­ten Dicken inledde säsongen med seger över KyIF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland