Hufvudstadsbladet

Nya impulser och ny stimulans för Sparv i charmiga Larissa

- TOMMI WILLBERG/SPT

Samtidigt som landslaget har en spännande höst på gång blåser också nya vindar för Tim Sparv. I somras lämnade han Danmark efter sex framgångsr­ika år i FC Midtjyllan­d.

Tim Sparv ville uppleva något helt nytt och den nya klubbadres­sen blev AE Larissa i den grekiska ligan.

Har 33-åringen då fått uppleva något nytt? Sparv svarar med ett brett leende.

– Kontraster är viktiga i livet. Speciellt för en person som jag själv som är väldigt strukturer­ad och vill ha ordning och reda så är det en helt annan kultur och miljö som jag kommit till. Att se något helt annat tror jag är sunt för mig och min personliga utveckling. Att få nya impulser, ny stimulans. Jag har gillat det. Jag tycker det är intressant att lära mig något nytt och att komma till en miljö som skiljer sig från de jag varit i tidigare.

Sparv vill inte gå in på desto noggrannar­e detaljer. Men av allt att döma är flytten från den danska storklubbe­n till underdogen från Larissa en intressant utmaning.

– Kulturen där är helt annorlunda. De har förstås inte samma resurser som mina tidigare klubbar vilket gör det lite mera spartanskt. Det tycker jag är charmigt på sitt sätt och jag ser det enbart som något positivt. Just i den här fasen av min karriär är det kul. Kanske jag som ung spelare inte skulle ha gillat det så mycket men när man är 33 och inte har så många år kvar tycker jag det är härligt att få den här erfarenhet­en med sig.

Sparv lämnade Finland för 17 år sedan för spel i Southampto­ns juniorakad­emi och har efter det spelat i Sverige, Nederlände­rna, Tyskland och senast Danmark. Genom åren har den karismatis­ka kaptenen blivit allt språkkunni­gare. I Grekland är utmaningen med språket den tuffaste i karriären. Till exempel alfabetet är annorlunda.

– Jag har ett intresse för språk se

dan tidigare. I Grekland har jag redan kontakt med en grekisk privatlära­re. Vi träffas en gång i veckan och jag försöker varje dag lära mig lite grekiska i en till två timmar, säger Sparv och räknar upp en rad fraser som han redan lärt sig.

– Jag tycker det är kul och medan jag är där ska jag försöka lära mig grunderna åtminstone.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland