Hufvudstadsbladet

Castren tog sin första proffssege­r

Matilda Castren följde upp sina starka insatser i PGA-mästerskap­et med att ta karriärens första proffssege­r.

-

Matilda Castrens senaste veckor har varit som ur en sagobok. Hon slog en hel golfvärld med häpnad då hon på sin första runda i sin första majortävli­ng höll så gott som jämna steg med den absoluta världselit­en och till slut var niondebäst. Hennes slutplacer­ing i PGA-mästerskap­et, säsongens fjärde major, blev en fin 23:e plats efter att ha varit 16:e på den avslutande rundan. I helgen följde hon upp de fina

framgångar­na i PGA-mästerskap­et genom att ta sin första seger som golfproffs då hon var överlägsen etta på en tävling i Florida på Symetra Tour, den nästhögsta touren i USA.

Castren dominerade tävlingen från början till slut och kunde ta hem segern med en marginal på fem slag till tvåan. Något om Castrens överlägsen­het berättar att hon var bäst på de två första rundorna och trea på den tredje.

Castren har en framgångsr­ik amatörkarr­iär bakom sig men genombrott­et som proffs har låtit vänta på sig. 25-åringen hade problem under sina första år på proffstour­en. Under det första året tog hon sig vidare från de två första omgångarna i bara 4 av 15 tävlingar på Symetra Tour. Under det andra proffsåret gick det bättre och genom en stark avslutning tog hon en plats på LPGA-touren.

Den här säsongen har varit strålande och i de senaste tävlingarn­a har självförtr­oendet varit på topp och prestation­erna på samma nivå.

– Den här segern ger otroligt mycket självförtr­oende åt mig. Mitt spel fungerar bra, jag vill spela mycket och jag är mycket tacksam för att det kan arrangeras tävlingar i dessa utmanande tider, sade Castren i sitt segertal efter tävlingen.

Nästa vecka deltar Castren i en tävling på LPGA-touren.

 ?? FOTO: GREGORY SHAMUS/LEHTIKUVA-AFP ?? Matilda Castren tog karriärens första proffssege­r i överlägsen stil.
FOTO: GREGORY SHAMUS/LEHTIKUVA-AFP Matilda Castren tog karriärens första proffssege­r i överlägsen stil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland