Hufvudstadsbladet

Real Madrid segrade i El Clásico

Sergio Ramos blev matchhjält­e när Real Madrid vann säsongens första El Clásico. Detta innebär att Los Blancos tar sig upp i serieledni­ng.

- CESAR FÄLTSKÄR/TT

Efter Cristiano Ronaldos avsked från Real Madrid har Sergio Ramos klivit fram som straffskyt­t. Mot Barcelona blev han matchhjält­e när Real Madrid vann med 3-1.

Det var bortalaget som inledde målskyttet på Camp Nou. Karim Benzema frispelade Federico Valverde som kunde sätta bollen säkert bakom Barcelonas reservmålv­akt Neto.

Yngsta målskytten någonsin

Barcelona bänkade två jättevärvn­ingar, Ousmane Dembele och Antione Griezmann, och satsade på ungt i startelvan. 17-åringarna Pedri och Ansu Fati startade, och det blev den sistnämnda som kvitterade matchen.

Ansu Fati blev tidigare i år det spanska landslaget­s yngsta målskytt genom tiderna, och hans kvittering­smål innebar att han även är El Clásicos yngsta målskytt.

Den första halvleken slutade 1-1.

VAR-granskning ledde till straff

I den 63:e minuten fick Real Madrid straff efter en lång VARgranskn­ing. Sergio Ramos blev fasthållen av Barcelona-mittbacken Clement Lenglet, och efter ett par minuters tveksamhet pekade domaren på straffpunk­ten.

Väl där gjorde lagkaptene­n inga misstag, och slog in bollen bakom Neto till 2-1.

Lionel Messi hade ingen rolig dag på jobbet. Det var snarare den unga Ansu Fati som tog för sig, och skapade Barcelonas största chanser.

Men det var Real Madrid som skulle gå segrande i det 245:e El Clásicot. Inhoppande Luka Modric hoppade in i slutet av matchen, och sköt in 3-1 i öppet mål efter att ha fintat ner Neto.

?? FOTO: AP-TT/JOAN MONFORT ?? ■ Lagkaptene­n Sergio Ramos blev matchvinna­re efter sitt straffmål mot Barcelona.