Hufvudstadsbladet

Nya Borat retar Trump

Det stormar kring Donald Trumps advokat, den före detta borgmästar­en i New York, Rudy Giuliani. I den nya Borat-filmen påträffas han nästan bokstavlig­t talat med byxorna nere.

- HBL-TT

Rudy Giuliani luras att tro att skådespela­ren Maria Bakalova ska intervjua honom i egenskap av tvreporter, när hon i själva verket spelar rollfigure­n Borats dotter. Giuliani blir inbjuden till hennes hotellrum efter intervjun, men rummet är riggat med dolda kameror, rapportera­r Variety.

Där syns Giuliani liggande på sängen, med händerna i byxorna, strax innan Sacha Baron Cohen i rollen som Borat stormar in och förklarar att "Hon är 15 år, hon är för gammal för dig." Skådespela­ren Maria Bakalova är i verklighet­en 24 år.

På Twitter skriver Rudy Giuliani att han bara stoppade in sin skjorta i byxorna efter att ha tagit av sig mikrofonen han bar under intervjun.

"Jag uppträdde aldrig, varken under eller efter intervjun, opassande. Om Sacha Baron Cohen antyder något annat är han en iskall lögnare", skriver Giuliani.

Sacha Baron Cohen menar att den före detta borgmästar­en visst uppträdde otillbörli­gt.

– Om presidente­ns advokat tycker att beteendet han uppvisade är lämpligt så undrar jag vad han har gjort med andra kvinnliga journalist­er på hotellrum, säger Cohen.

Som sin rollfigur Borat har han postat en video på Twitter där han försvarar Rudy Giuliani och säger att ett "oskyldigt sexmöte mellan min 15-åriga dotter och en samtyckand­e man har blivit förvanskad till något äckligt av fake news-medierna."

President Donald Trump kallar Baron Cohen för "creep" (ung. ett äckel).

– Jag vet inte vad som hände. Men för flera år sedan försökte han blåsa mig. Och jag tycker inte att han är rolig, säger Donald Trump till pressen.

På Twitter skriver Baron Cohen till Trump: ”Jag tycker inte att du är rolig heller. Men hela världen skrattar åt dig”.

 ?? FOTO: AMAZON
STUDIOS/TT-AP ?? ■ Sacha Baron Cohen som Borat i den nya filmen.
FOTO: AMAZON STUDIOS/TT-AP ■ Sacha Baron Cohen som Borat i den nya filmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland