Hufvudstadsbladet

Rutinerade svenska duon inte med i EM-truppen

Johanna Bundsen har spelat flera handbollsm­ästerskap för Sverige. Men den rutinerade målvakten tar inte plats i truppen till EM i Norge och Danmark i december. Försvarare­n Sabina Jacobsen saknas också.

- HBL-TT

Bundsen, som blev mamma i våras, petas och i stället tar Jessica Ryde och debutanten Evelina Eriksson målvaktspl­atserna i truppen tillsamman­s med givna Filippa Idéhn.

– Johannas högstanivå är skyhög. Men hon fick ingen riktig försäsong när hon kom tillbaka efter att ha blivit mamma. Om hon kan få några månader på sig att träna och hitta tillbaka är hon absolut aktuell för OS, säger förbundska­pten Tomas Axnér på en presskonfe­rens.

– Det är bra konkurrens, det finns ytterligar­e några bra målvakter.

Försvarare­n Sabina Jacobsen, som haft skadeprobl­em, saknas också i den uttagna truppen.

– Men hon är absolut med och konkurrera­r i framtiden, säger Axnér.

På grund av det osäkra coronaläge­t finns en risk att EM utvecklas till rena kaoset. Stränga restriktio­ner i Norge gör nämligen att hela lag kan uteslutas ur turneringe­n, om en spelare testar positivt för covid-19. Även lag som mött eventuellt coronasmit­tade spelare riskerar att skickas hem. Detta gäller just nu endast i Norge, eftersom det råder andra regler i Danmark där Sverige spelar sina gruppspels­matcher.

– Jag tycker att ett mästerskap ska genomföras med lika regler för alla lag, säger Stefan Löfgren, vd för handbollsl­andslagen, till TT.

EM inleds den 3 december. Sverige ställs mot Tjeckien, Spanien och Ryssland i gruppspele­t.

– En tuff lottning, men det är EM och då är det ofta så, säger Tomas Axnér.

 ?? FOTO: JOHAN NILSSON/TT ?? Johanna Bundsen är inte uttagen till EM.
FOTO: JOHAN NILSSON/TT Johanna Bundsen är inte uttagen till EM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland