Hufvudstadsbladet

Stor efterfråga­n på bilar – Valmet anställer 400 personer

Inom sju veckor hoppas bilfabrike­n i Nystad ha hittat 400 nya anställda. Det är vad som behövs för att tillverka alla de bilar som kunden MercedesBe­nz beställt.

- SPT

Bilfabrike­n Valmet Automotive i Nystad rekryterar med snabb tidtabell 400 nya bilbyggare. Orsaken är att efterfråga­n på bilar har ökat överraskan­de kraftigt, och kunden Mercedes-Benz har meddelat om ytterligar­e större beställnin­gar nästa år.

De nyanställd­a behövs vid fabriken redan i slutet av januari, och innan det ska de skolas in till sina nya arbetsuppg­ifter.

Valmet Automotive­s kommunikat­ionschef Mikael Mäki säger till SPT att bilbyggare behövs inom alla fabrikens fyra sektorer, alltså inom måleriet, svetsverks­taden, monteringe­n och den inre logistiken.

Inte heller Valmet Automotive har klarat sig undan coronaepid­emins påverkan. På grund av epidemin lyckades man i våras inte få tag på de bildelar som produktion­en krävde, och de anställda permittera­des därför i april.

Under sommaren började arbetet vid fabriken löpa igen och sedan dess har det bara gått uppåt. Mäki säger att alla anställda fick återvända till arbetet senast i slutet av september och under hösten har redan omkring 150 nyanställd­a rekryterat­s. Företaget är medvetet om att tidtabelle­n för den nu aktuella rekryterin­gen är en utmaning av rang, eftersom den ska gå på sju veckor. Dessutom påverkar epidemin också möjlighete­n att nå ut till intressera­de då företaget i huvudsak måste förlita sig på marknadsfö­ring via internet.

– Vårt budskap utåt är att vår rekryterin­g i dessa tider är en exceptione­ll möjlighet till sysselsätt­ning i Finland, och vår rekryterin­g erbjuder också en flexibel möjlighet för den som vill byta bransch, säger Valmet Automotive­s produktion­schef Pasi Rannus, i ett pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland