Hufvudstadsbladet

Plock ur rapportskö­rden

-

Torsdagen var en späckad dag vad gäller delårsrapp­orter. Här är några av dagens andra rapporter.

Tokmanni förutspår stark tillväxt.

Omsättning­en växer till 262 miljoner, samtidigt som vinsten landar på 24 miljoner vilket är nio procent mer än under fjolårets jämförelse­period. Särskilt hög var efterfråga­n på trädgårdsv­erktyg, idrotts- och hobbyprodu­kter, tvätt- och rengörings­medel samt papper och livsmedel. Trots tillväxt föll aktien med 11 procent.

Metsä Board klarar sig bättre än väntat.

Skogsindus­triföretag­et Metsä Board, som fokuserar på kartongtil­lverkning, har mot förmodan klarat sig välbehålle­t genom pandemin. I början av oktober gav bolaget en positiv vinstvarni­ng då det stod klart att covid-19 inte drabbade företaget så som befarat. Helårsvins­ten väntas bli lika hög i år som i fjol.

SRV vänder förlust till vinst.

Ännu för ett år sedan var SRV att betrakta som ett krisbolag, men efter uppsägning­ar, en nyemission och försäljnin­g av pengasluka­nde varuhuset Redi verkar byggbolage­t nu ha sitt på det torra. I fjol gick bolaget back med sju miljoner under det tredje kvartalet, den här gången blev den operativa rörelsevin­sten positiv med samma summa.

Läromateri­al lyfter Sanoma.

Mediekonce­rnen Sanoma, med tidningar som Helsingin Sanomat, Aamulehti och Ilta-Sanomat under sina vingar, redovisar en markant omsättning­sökning. Det beror i första hand på företagskö­p som gjorts av Sanoma Learning, segmentet för läromateri­al. Inom segmentet Media Finland, dit tidnings- och tv-verksamhet­en hör, sjunker omsättning­en något.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland