Hufvudstadsbladet

Maradona intagen på sjukhus

Han fyllde 60 förra veckan. Nu är legendaren Diego Armando Maradona intagen på sjukhus i La Plata i hemlandet Argentina.

- JONAS VON WENDT

Enligt de första uppgiftern­a ska det inte vara frågan om covid-19. Hans läkare meddelar att Maradonas tillstånd inte är livshotand­e. Maradona är för tillfället verksam som tränare för Gimnasia y Esgrima i La Plata.

Maradona, som mer eller mindre ensam förde Argentina till VM-guld 1986 och i medlet av 80-talet gjorde Napoli till en internatio­nell toppklubb, ska undersökas på sjukhuset enligt läkaren Leopoldo Luque.

– Han har känt sig dålig i några dagar och det har inverkat på hans psykiska hälsa. Därför tyckte vi att det är bättre att han uppsöker sjukhusvår­d, säger Luque.

– Diego är en person som ibland kan må toppen och ibland riktigt dåligt. Just nu kunde han må 10 000 gånger bättre. Det är inte lätt att vara Diego.

Maradona har haft massiva problem med hälsan efter den aktiva karriären. Problem som delvis har att göra med att han redan under sina år på toppen var känd som en notorisk festprisse med smak för sprit, kokain och kvinnor.

Maradona sågs senast i offentligh­eten på fredagen då han hedrades före hans lags match mot Patronato.

Maradona avvek efter festlighet­erna och stannade inte kvar för matchen. Ögonvittne­n berättade att Maradona såg sjuk och svag ut.

Maradona har efter karriären ofta legat på sjukhus och kliniker. Han har vårdats för inre blödningar, han var nära att dö 2004 då han låg på intensiven för hjärt- och andningspr­oblem. Han har vårdats för drogmissbr­uk i Kuba och han har genomgått en magsäcksop­eration för att hjälpa honom att gå ner i vikt.

 ?? FOTO: JUAN MABROMATA/LEHTIKUVA-AFP ?? ■ Diego Armando har en uttalad smak för livets goda.
FOTO: JUAN MABROMATA/LEHTIKUVA-AFP ■ Diego Armando har en uttalad smak för livets goda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland