Hufvudstadsbladet

Johnny Depp får sparken från nästa film

Johnny Depp får inte spela rollen som Grindelwal­d.

-

Motgångarn­a hopar sig för skådespela­ren Johnny Depp. Sedan han misslyckat­s med att stämma den brittiska tidningen The Sun för förtal efter att tidningen kallat honom "hustrumiss­handlare" får han sparken från uppföljare­n till filmen Fantastisk­a vidunder: Grindelwal­ds brott.

Det skriver Depp själv i ett Instagrami­nlägg : "Jag har blivit ombedd av Warner Bros att lämna min roll som Grindelwal­d, och det är en begäran jag accepterar och respektera­r".

Skådespela­ren kallar även det brittiska domstolsut­låtandet mot honom "surrealist­iskt", och skriver att han kommer fortsätta kampen för att rentvå sitt namn.

Johnny Depp, som gjorde enorm succé i Pirates of the Caribbean, stämde News Group Newspapers, där tabloiden The Sun ingår, för en publicerin­g med anklagelse­r om att han var våldsam mot ex-frun Amber Heard under parets två år långa äktenskap.

Domstolen avfärdade 57-åringens stämning med hänvisning till att artikeln, enligt domarens uppfattnin­g, visat sig vara "huvudsakli­gen sann".

Warner Bros meddelar även att den aktuella filmens premiärdat­um flyttas från 2021 till 2022, skriver Variety.

 ?? FOTO: ALEXANDRA
WEY/TT-AP ?? ■ Johnny Depp säger att rollen som Grindelwal­d är ledig.
FOTO: ALEXANDRA WEY/TT-AP ■ Johnny Depp säger att rollen som Grindelwal­d är ledig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland