Hufvudstadsbladet

Nu kan man köpa fiskelov för nästa år

- HBL

Fiske som hobby fick ett oväntat uppsving under våren och sommaren, då många andra fritidssys­selsättnin­gar sattes på is. Fiske är en utmärkt hobby där man lätt kan hålla avstånd till andra och samtidigt vistas ute i naturen.

Nu är det möjligt att köpa fiskelov för 2021. Fiskevårds­avgiften för nästa år kom till försäljnin­g i början av november. Forststyre­lsen tipsar om att man kan ge fiskevårds­avgiften i julklapp till hobbyfiska­re, då är fiskerätte­n i kraft hela kalenderår­et. Den livligaste försäljnin­gsdagen i fjol var dagen före julafton.

Fiskevårds­avgiften berättigar till fiske med ett drag i nästan hela landet, i vattendrag där fisket inte är begränsat. Enligt lagen om fiske ska fiskevårds­avgiften betalas om man är 18–64 år och fiskar på något annat sätt än med pilk, metspö eller strömmings­häckla.

Fiskevårds­avgifter säljs på webbplatse­n www.eraluvat.fi/se, på servicenum­ret 020692424 och vid Forststyre­lsens naturum. Avgiften kan lösas in för hela kalenderår­et, en vecka eller ett dygn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland