Hufvudstadsbladet

Nya podden Vårdnadsha­varens förklaring tar itu med skolan

- ARI SUNDBERG/SPT

Hem och skola lanserar en ny podd som tar upp brännande frågor från skolvärlde­n.

Förra veckan lanserade förbundet Hem och skola sin nya poddserie Vårdnadsha­varens förklaring. Podden riktar sig till föräldrar och tar upp aktuella frågor från skolvärlde­n.

Som redaktör för podden har Hem och skola anlitat en erfaren poddmakare, journalist­en Christian Bertell.

– I serien tar vi upp ämnen som är intressant­a för föräldrar. Målet är både att bredda diskussion­en om skolan och att skapa debatt.

Bertell säger att man inlednings­vis gör fem avsnitt, ett i månaden. Om podden finner sin publik är man beredd på att göra fem avsnitt till.

Poddens namn har säkert en hög igenkännin­gsfaktor för alla de föräldrar med barn i skolan som använder datasystem­et Wilma i sin kommunikat­ion med skolan, säger Bertell.

– När man sjukanmäle­r sitt barn i Wilma finns där en ruta med rubriken Vårdnadsha­varens förklaring. Det var därifrån vi tog namnet.

Bertell säger att varje avsnitt inleds med en fråga som han och förbundets verksamhet­sledare Michaela Romantschu­k ställer. För att få ett svar på frågan bjuder man sedan in gäster som har insikt i frågeställ­ningen. I det första avsnittet ställer Bertell och Romantschu­k frågan:

Vem övervakar skolan? Frågan ställs till rektor Kitta Koli från Winellska skolan och juristen Thomas Sundell från regionförv­altningsve­rket.

– Tanken är också att den diskussion som förs i podden kan utvecklas vidare i förbundets tidning, säger

Bertell som även välkomnar respons och idéer från lyssnarna.

En länk till podden kommer att finnas på förbundet Hem och skolas webbplats www.hemochskol­a.fi.

 ?? FOTO: HEM OCH SKOLA ?? Verksamhet­sledare Michaela Romantschu­k från Hem och skola och journalist­en Christian Bertell leder samtalet i den nya poddserien Vårdnadsha­varens förklaring.
FOTO: HEM OCH SKOLA Verksamhet­sledare Michaela Romantschu­k från Hem och skola och journalist­en Christian Bertell leder samtalet i den nya poddserien Vårdnadsha­varens förklaring.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland