Hufvudstadsbladet

Jäätteenmä­ki ordförande för Kulturfond­en för Sverige och Finland

Anneli Jäätteenmä­ki, Stefan Wallin och Johan Kvarnström ska framöver utgöra det finländska utskottet i Kulturfond­en för Sverige och Finland.

- SPT

Vicehärads­hövding och Finlands tidigare statsminis­ter Anneli Jäätteenmä­ki (bilden) har valts till ordförande för Kulturfond­en för Sverige och Finlands finländska utskott.

Jäätteenmä­ki tar över ordförande­skapet omedelbart nu då Jan-Erik Enestam lämnar uppdraget.

I samband med ordförande­valet på torsdagen utsågs även Stefan Wallin till ny styrelsele­damot. Wallin har tidigare fungerat som både miljö-, kultur-, och försvarsmi­nistern och som minister i nordiskt samarbete.

"Då jag valdes in i fondstyrel­sen i fjol gladde jag mig mycket över att få återvända till det nordiska samarbetet efter alla år som Europaparl­amentarike­r. Nu ser jag fram emot att kunna leda hela fondens arbete nästa år i nära samarbete med mina kollegor i Sverige och Finland", säger Jäätteenmä­ki i ett pressmedde­lande.

Utöver Jäätteenmä­ki och Wallin sitter även riksdagsle­damoten Johan Kvarnström i det finländska utskottet.

Ordförande för det svenska utskottet är den tidigare landshövdi­ngen Chris Heister. Utöver honom sitter där även professorn Jarmo Lainio och riksdagsle­damoten Annika Hirvonen Falk.

Kulturfond­en för Sverige och Finland har i uppgift att öka samarbetet mellan länderna. Fonden beviljar bidrag och stipendier till enskilda personer, organisati­oner och föreningar som bedriver samhällsel­ler kulturproj­ekt som stödjer ett ökat samarbete.

 ?? FOTO: TOR WENNSTRÖM/HBL-ARKIV ??
FOTO: TOR WENNSTRÖM/HBL-ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland