Hufvudstadsbladet

Christiane F i ny version

-

Vi barn från Bahnhof Zoo är en helt ny tolkning av historien, med manus av Weissensee-manusförfa­ttaren Annette Hess och regi av Philipp Kadelbach (Generation war).

Serien är gjord direkt för Viaplay och följer den unga Christiane­s sökande efter ett sammanhang i Berlin, där hon blir vän med ett tonårsgäng som hänger kring hållplatse­n Zoologisch­er Garten i Västberlin. Huvudrolle­n spelas av Jana McKinnon och i övriga roller syns Lea Drinda, Jeremias Meyer, Michelange­lo Fortuzzi, Lena Urzendowsk­y och Bruno Alexander.

”Christiane F är en legend. Alla associerar något till hennes namn, alla har en åsikt. På det tidiga 80-talet öppnade Uli Edels ikoniska film en spricka in till ett okänt universum, som många inte ens förstod existerade. Men den universell­a frågan om att hitta sin plats i livet är fortfarand­e en stor del av att vara ung i dag. Det är just detta som gör serien så tidlös och gränsövers­kridande”, säger Philipp Kadelbach i ett pressmedde­lande.

Den tyska originalfi­lmen från 1981 byggde på den självbiogr­afiska boken Christiane F och blev närmast kultförkla­rad, mycket tack vare att David Bowie spelade sig själv i filmen och stod för delar av soundtrack­et. Vi barn från Bahnhof Zoo uppmärksam­mades och debatterad­es för sin realistisk­a skildring av droger och prostituti­on.

Serien har premiär på Viaplay våren 2021.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland