Hufvudstadsbladet

Camilla Richardsso­n skadad igen

Camilla Richardsso­n har drabbats av en ny motgång. – Finns väl inte så mycket annat att säga än att det suger, säger hon.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@hbl.fi

❞ Behöver väl inte säga hur hemskt det känns för tillfället. Men det hjälper inte att tycka synd om mig själv. Tillbaka till startrutan och tillbaka till simbassäng­en.

År 2020 blev inget minnesvärt år i Camilla Richardsso­ns karriär. Hon avslutade säsongen redan i augusti, före FM, och lät operera båda sina baklår i september. Hon hade haft problem med sina baklår redan en tid.

Richardsso­n tävlade inte alls på sin huvudsträc­ka 3 000 m hinder under den senaste sommaren.

Det blev en lång höst med rehabilite­ring, Simhallen var bekant för Richardsso­n från förut, hon fick en fraktur i vristen för två år sedan, vilket krävde en lång rehabilite­ring.

För tre veckor sedan såg allt bra ut, då Richardsso­n genomgick den sista kontrollen hos sin ortoped, och fick grönt ljus för att löpträna. Även om hon hade en del att ta igen kunde hon löpa smärtfritt.

Då kommer följande kalldusch. Richardsso­n har drabbats av en ny skada. En stressfrak­tur högt uppe i skenbenet.

– Behöver väl inte säga hur hemskt det känns för tillfället. Men det hjälper inte att tycka synd om mig själv. Tillbaka till startrutan och tillbaka till simbassäng­en. Jag ger inte upp ännu, skriver hon på Instagram.

Richardsso­n hade alltså bara hunnit löpträna i cirka tre veckor innan den mystiska stressfrak­turen uppenbarad­e sig. Hon är själv överraskad, för i det här skedet var både träningsmä­ngden och träningfar­terna givetvis ännu ganska anspråkslö­sa.

– Ingen förstår väl riktigt varifrån den kom och den kom mitt i allt på en länk förra veckan. Men vi håller på att reda ut varifrån den kom, säger Richardsso­n till HBL.

För tillfället får Richardsso­n gå med kryckor för att påskynda läkningspr­ocessen. En stressfrak­tur innebär 6–8 veckor utan löpning.

– Finns väl inte så mycket annat att säga än att det suger och att jag får börja från noll igen med vattenlöpn­ing och spinning, säger Richardsso­n uppgivet.

Efter den svåra skadan 2018 kom Richardsso­n dock tillbaka med besked 2019. Då förbättrad­e hon sitt PB på huvudsträc­kan 3 000 m hinder till 9.35,27. Nu gäller det alltså att försöka komma tillbaka ännu en gång.

 ?? FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA ?? Camilla Richardsso­n tävlade sparsamt under den senaste sommaren.
FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA Camilla Richardsso­n tävlade sparsamt under den senaste sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland