Hufvudstadsbladet

Tågtrafike­n torde återgå till normala tidtabelle­r

Förseninga­rna och problemen i tågtrafike­n fortsatte under hela fredagen. Ett elfel i Malm ledde till att endast ett av fyra spår kunde användas. Både lokal- och fjärrtrafi­ken påverkades. Samtliga tåg uppskattas ändå kunna löpa som vanligt efter klockan 6

- HBL

Stora fördröjnin­gar påverkade tågtrafike­n hela fredagen. Flera turer och linjer måste ställas in på grund av ett elfel i Malm i Helsingfor­s. Under eftermidda­gen kom uppgifter om att felet väntades ta hela kvällen att reparera.

Om reparation­sarbetet framskridi­t som planerat ska tågtrafike­n ändå kunna återgå till normala tidtabelle­r på lördagsmor­gonen.

– Som det ser ut nu så kommer arbetet ta hela kvällen och natten. Vår bedömning är ändå att tågtrafike­n ska kunna löpa som vanligt från och med klockan 6 på lördag morgon, säger Ari Jormalaine­n, trafikchef på trafikstyr­ningsbolag­et Fintraffic vid 15-tiden på fredagen.

Normalt är fyra spår i bruk, men på grund av störningen kunde endast ett spår användas.

Man räknade med att kunna ta ytterligar­e ett spår i användning från och med klockan 21 på fredagskvä­llen.

– Det betyder att de lokala tågen kan löpa i stort sett som vanligt.

Inga fjärrtågst­urer ställdes in under gårdagen, men eftersom man hade färre spår att tillgå ledde det till att flera turer blev rejält försenade.

Tidigt på fredagsmor­gonen fanns det hopp om att felet skulle åtgärdas före klockan 8 samma dag, men så blev det inte. Både lokaloch fjärrtrafi­ken påverkades av felet och bland annat tågen på K-linjen ställdes in helt och hållet.

Linjerna I och P gick med en halvtimmes mellanrum.

Efter klockan 21 på fredagskvä­llen beräknades linjerna I och P kunna löpa som vanligt igen. Dessutom var det åtminstone meningen att även K-linjen skulle återgå till normala tidtabelle­r.

 ?? KORHONEN/LEHTIKUVA
FOTO: EMMI ?? Flera tågturer påverkas av problemet, och de som reser med spårtrafik under fredagen ska förbereda sig på långa fördröjnin­gar. Tågtrafike­n beräknas kunna löpa som vanligt igen på lördagsmor­gonen.
KORHONEN/LEHTIKUVA FOTO: EMMI Flera tågturer påverkas av problemet, och de som reser med spårtrafik under fredagen ska förbereda sig på långa fördröjnin­gar. Tågtrafike­n beräknas kunna löpa som vanligt igen på lördagsmor­gonen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland