Hufvudstadsbladet

Liverpools kollaps – förlorade igen

-

Liverpool tog ledningen med 1–0 i andra halvlek mot Leicester i Premier League. Men på sju olycksalig­a minuter släppte Liverpool in tre mål och katastrofe­n var ett faktum.

Liverpool åkte till King Power Stadium i Leicester för att revanscher­a sig efter förra veckans 4–1-förlust mot ligaledare­n Manchester City.

Mittbacken Ozan Kabak gjorde sin debut i Liverpool-tröjan och Kasper Schmeichel startade sin 100:e Premier League-match i rad. Dansken firade genom att göra en spektakulä­r enhandsräd­dning på ett avslut av Roberto Firmino i första halvlek.

I den 67:e minuten lyckades Firmino få fram bollen till Mohamed Salah som kunde placera in 1–0 till Liverpool. Ungefär tio minuter senare dribblade sig Leicester-anfallaren Jaime Vardy sig förbi två Liverpool-spelare och föll vid straffområ­deslinjen. Efter en längre VAR-koll dömde domare Anthony Taylor frispark.

Men domarna i VAR-rummet var inte klara för dagen där. James Maddison slog en låg frispark som letade sig förbi samtliga spelare och hittade nätet. Linjedomar­en hade dock vinkat för offside. Men VAR-kollen visade att Firminos häl spelade Leicester-spelarna onside.

Efter kvittering­en dröjde det inte länge innan Leicester skulle fira igen. Alisson Becker gjorde en feltajmad utrusning på en långboll och debutanten Kabak såg inte sin utrusande målvakt. De två krockade och bollen föll till Vardy som kunde springa in 2–1-målet i en tom kasse.

Drygt tre minuter senare slog Liverpool en felpass på mittfältet som gjorde att Leicester-mittfältar­en Ndidi kunde slå en djupledspa­ssning till Harvey Barnes som förvaltade friläget och satte slutresult­atet till 3–1.