Hufvudstadsbladet

Suter bäst när det gällde i VM-störtloppe­t

-

Hon hade ett brons och två silver redan. Nu har Corinne Suter även ett VM-guld. Schweizisk­an var tvåa i super-G:n i torsdags, men snabbast av alla i störtloppe­t.

Italienska hemmafavor­iten Sofia Goggia, som dominerat störtloppe­t den här säsongen, tvingades lämna återbud till VM på grund av en knäskada för bara två veckor sedan.

Det gjorde damernas VM-störtlopp i Cortina d'Ampezzo väldigt svårtippat.

Efter uppvisning­en i super-G:n hade dock Lara Gut-Behrami ett visst favorittry­ck på sig. Den schweizisk­a veteranen har efter några lite tuffare säsonger övertygat i vinter och tog till slut även sitt första VM-guld i super-G:n i torsdags.

Men i störtloppe­t var det en annan schweizisk­a som glänste mest.

Den 26-åriga Corinne Suter var i toppform redan på VM i Åre för två år sedan då hon tog brons respektive silver i de båda fartgrenar­na.

I Cortina d'Ampezzo blev det ännu bättre.

Hon var visserlige­n inte med i toppen i fredagens båda träningsåk, men när det gällde medaljerna plockade hon fram en växel till.

Efter silvret i super-G:n fick Corinne Suter, med ett relativt tidigt startnumme­r, till ett bra åk i den utmanande störtlopps­backen. Det blev en nervös väntan i målfållan när en efter en av konkurrent­erna misslyckad­es med att slå hennes tid. Men till slut var guldet klart.

Tyskan Kira Weidle tog silvret, medan Lara Gut-Behrami fick nöja sig med bronset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland